Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Úterý 8.7.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Chlazená okurkovo-koprová polévka Tarator s Keta kaviárem – 129 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Mesclun salát s grilovanou chobotnicí, nakládanými žampióny a smaženými kapary
– 349 Kč
Tomato risotto s mozzarelou a bazalkovým pestem – 299 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ KAMPANIE
Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
CUKETA ALLA SCAPECE – Smažená cuketa, šalvějové pesto, mátový olej
POLÉVKA Z MUŠLÍ A BÍLÝCH FAZOLÍ – Studená polévka z mušlí, cannellini fazole, petrželkové coulis, krutony, chilli olej
DRUHÝ CHOD:
NOKY PO SORRENTSKU – Bramborové noky, omáčka marinara, mozzarellová omáčka s citronem
PLNĚNÝ LILEK A SÝR PROVOLA – Uzený sýr provola, bazalková Salsa Verde
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
CARPRESE – Mandlový krém, Čokoládové tuille, Citronová zmrzlina
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka z pečené cibule se sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Gorgonzola e pancetta, cuketový krém, pancetta, gorgonzola, Grana Padano
– 185 Kč
Domácí spaghetti al pesto basilico – 175 Kč
Krůtí saltimbocca s grilovanou zeleninou – 225 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Cibulačka se sýrovým krutonem, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
VEPŘOVÁ KOTLETA gratinovaná karamelizovanou cibulí, chorizem a cheddarem s batátovými hranolky, malý salát coleslaw (bez lepku), 150g – 179 Kč
SMAŽENÝ ROMADÚR V CORN FLAKES na salátové variaci s růžovým dresinkem a plátky bagety, 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
KUKUŘIČNÉ BABY KUŘÁTKO plněné bylinkovou nádivkou s vařenými pažitkovými bramborami a tomatovým salátem, 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Minestrone – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr – 375 Kč
Tagliatelle s liškami, pancettou a rozmarýnem – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Tarator s kefírem – Studená okurková polévka s kefírem, koprem, pečeným česnekem, bylinkovým olejem a uzenými vlašskými ořechy – 280 Kč
Konfitované srdíčka s majoránkou – Konfitované kachní srdíčka s kedlubnovým zelím, salátem z cibule a petržele s majoránkovou šťávou a česnekové krutony – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Králičí ragú se špenátovými noky – Králičí ragú s noky z pečených brambor a špenátu s křupavým kadeřávkem, nakládanou hořčicí a horským sýrem – 385 Kč
Telecí na houbách – Telecí roláda s jemnou omáčkou z lesních hub s nakládanými liškami, jarní cibulkou, škvařeným špekem a jasmínovou rýží – 395 Kč
Dezerty:
Pečené blumy – Karamelizované pečené blumy s tvarohovou espumou, zmrzlinou z modrého máku a máslovou drobenkou – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s ostružinovým kompotem, přelivem z bílé čokolády, křupavými praženými mandlemi – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
ČESNEKOVÝ KRÉM S HERMELÍNEM – 59 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ NUDLIČKY S KUKUŘICÍ na pečených bramborách, zakysaná smetana
– 199 Kč
LASAGNE BOLOGNESE s mozzarellou a sýrem Gran Biraghi, listové saláty – 199 Kč
TĚSTOVINOVÝ SALÁT s parmskou šunkou, olivami, dresink ze sušených rajčat
– 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
STEAK Z VEPŘOVÉ KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU, fazolky s česnekem, pečené batáty se sezamem – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.