Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Úterý 2.9.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Dýňový krém – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Ragú z kalamárů, rajčata, paprika, olivy, chorizo, bylinková bageta – 389 Kč
Tuňákový rillettes, cr?me fraîche, pečené brambory, kukuřice, kyselá cibule
– 365 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ TOSKÁNSKA
Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOSKÁNSKÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA „ALL’UCCELLETTO” – Fazole Borlotti, Guanciale, “Soffritto” olej
ARTYČOKY A PANZANELLA – Konfitovaná artyčoková srdíčka, rajčata, Pecorino Toscano, pesto ze sušených rajčat
DRUHÝ CHOD:
RADIATORI ALLA MUGELLANA – Těstoviny Radiatori, ragú z uzené kachny, olej z kakaových bobů
„VERZA ALLA FIRENTINA“ LARDELLATA – Grilované zelí, brokolicové pyré, fondue z toskánského sýra Pecorino, špek
TŘETÍ CHOD:
TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb
ZUPPA INGLESE – Křupavé kakaové boby, vanilková zmrzlina
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Krémová špenátová polévka s krutóny a sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Salsiccia e funghi, rajčatové sugo, salsiccia, mozzarella, žampiony, bazalka
– 185 Kč
Domácí gemelli s italskými salámy a rajčaty San Marzano – 175 Kč
Grilované kachní prso s dýňovým pyré a omáčkou demi-glace – 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Cibulačka se sýrovým krutonem, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
HALLOUMI NA GRILU se sušenou šunkou na salátové variaci s medovo-hořčičným dresinkem a sezamovým bagelem, 300g – 179 Kč
SMAŽENÁ KUŘECÍ PRSA v pivním těstíčku s bramborovou kaší a malým zeleninovým salátem, 150g – 175 Kč
HOVĚZÍ NUDLIČKY „STROGANOFF“ s kyselými okurkami, žampiony a slaninou v tomatové omáčce zjemněné smetanou (bez lepku), 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
PEČENÁ KACHNÍ PRSA na tymiánu se švestkovou omáčkou a pečenými gurmánskými bramborami (bez lepku) , 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Polévka z červené čočky – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Bistecca alla tagliata, grilovaná zelenina, grenaille, omáčka chimichurri – 545 Kč
Spaghetti s tuňákem, česnekem, tomatovou omáčkou a černými olivami – 298 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Šlehaný Horský sýr – Šlehaný Horský sýr s nakládanou dýní v anýzu se salátem z polníčku a červené čekanky s uzenými mandlemi a višňovým gelem – 280 Kč
Pikantní velouté z říčních raků – Pikantní krém z pošírovaných raků s rybí sedlinou, nakládanými paprikami s petrželí, koriandrovým olejem a zahradní řeřichou – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Sekaná pečeně v bránici – Sekaná pečeně v bránici s nakládanými okurkami se salátem z petržele a cibule, s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem a šťávou z pečených kostí – 380 Kč
Konfitovaný uzený jazyk – Konfitovaný uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou s jablky, karlovarský knedlík s citronovou kůrou a špekem se smaženým křenem – 390 Kč
Dezerty:
Čokoládový tart – Kakaové linecké těsto s lehkým tvarohovým krémem, višňovým želé, sorbetem z hořké čokolády a křupavou mandlovou drobenkou – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Zmrzlina z modrého máku se švestkovými povidly, křupavou máslovou drobenkou a žloutkovým krémem – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
ČESNEKOVÝ KRÉM SE SÝREM CAMEMBERT – 59 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ NUDLIČKY S KUKUŘICÍ na pečených bramborách, zakysaná smetana – 199 Kč
LASAGNE BOLOGNESE s mozzarellou a sýrem Gran Biraghi, listové saláty – 199 Kč
TĚSTOVINOVÝ SALÁT s parmskou šunkou, olivami, dresink ze sušených rajčat – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
STEAK Z VEPŘOVÉ KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU, fazolky s česnekem, pečené batáty se sezamem – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.