Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Úterý 16.12.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Uzená polévka | Kroupy, kořenová zelenina

Sýrová kroketa | Lanýžová majonéza, bylinky

Chobotnice | Okurka, lučina, kopr

Hlavní jídla:

Vinná klobása | Bramborová kaše, cibulové chutneya

Rybí koláč | Pošírované vejce, beurre blanc, květák

Karotkové kari | Cizrna, karotka, brokolíny, jasmínová rýže

Dezerty:

Kokosová laskonka | Kávová ganáž, kokosová zmrzlina

Schwarzwaldský dort | Třešňová ganáž, želé z bobulového ovoce

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Speciální nabídka poledního jídla:

Zvěřinové carpaccio, švestková majonéza s pomerančem, čekanka, Fourme d’Ambert, lískový ořech – 269 Kč

Noky z tuňáka, šafránové velouté, slávky, bramborové chipsy, řeřicha – 389 Kč

Chobotnicové ragú, crustacea, olivy, šalotka, kapary, fenykl, rozpečená chilli bageta – 369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ LOMBARDY

Kuchyně Lombardie je vydatná, máslová a vytříbená, s výrazným důrazem na rýži, polentu, kvalitní mléčné výrobky a pomalu vařené maso. Častěji používá máslo než olivový olej, upřednostňuje rizoto před těstovinami, vyznačuje se bohatými sýry i vyváženými, uklidňujícími chutěmi, které odrážejí jak alpské tradice, tak i sofistikovanost měst tohoto regionu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

CARPACCIO DI BRESAOLA Jablko, Gorgonzola, řapík

POLÉVKA MINESTRONE Guanciale, fondue z taleggia

DRUHÝ CHOD:

RISOTTO MILANESE STYLEŠafrán, parmazán

COTOLETTA MILANESE Telecí maso, houbové ragú, polenta

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

PANETTONE CLASSICO Vanilková pěna

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Fazolová polévka se zeleninou a petrželovým olejem –  55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Funghi e pancetta, rajčatové sugo, mozzarella fior di latte, pancetta, žampiony, bazalka – 185 Kč

Risotto s krůtím masem, česnekem, špenátem a cherry rajčaty – 205 Kč

Dušené hovězí maso na kořenové zelenině, červeném víně s bramborovým pyré – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Frankfurtská polévka s párkem, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KRŮTÍ ŠPÍZ protýkaný klobásou, cibulí a cuketou s pepřovým přelivem, krokety, rukolový salát s cherry rajčaty – 185 Kč

VEPŘOVÁ KOTLETA plněná sýrem, šunkou a žampiony, demi glace, jasmínová rýže (bez lepku)   – 179 Kč

SMAŽENÝ KUŘECÍ ŘÍZEK s domácím bramborovým salátem s majonézou a cibulkou  – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

TEX MEX BURGER mleté hovězí maso ochucené zauzeným kořením v sezamové briošce s ementálem, jalapeňos, karamelizovanou cibulí a rajčetem, steakové hranolky, chipotle majonéza – 210 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z medvědiho česneku – 95 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr  –   375 Kč

Lasagne s neapolským ragú  –   328 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný candát Tartar z candáta se salátem z nakládané zeleniny, konfitovaných brambor v dresinku z hořčice a křenové podmáslí – 280 Kč

Kulajda s vejcem a liškami – Kulajda s pošírovaným vejcem, krémovými bramborami a nakládanými liškami s koprovým olejem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Kuře na paprice – Kuřecí stehno v silné omáčce z pečených paprik s křupavou cibulí, pažitkou a tarhoňou se zakysanou smetanou – 385 Kč

Sekaný řízek s vyzrálou goudou – Vepřový sekaný řízek se stařenou goudou s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem a naším angreštovým kompotem – 385 Kč

Dezerty:

Tvaroháček – Tvarohový krém se zmrzlinou z nakládaného citronu, křupavou makovou sušenkou a žloutkovou omáčkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Mandarinkový sorbet s lehkým jogurtovým krémem, medovým přelivem a křupavou drobenkou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

POLÉVKA MINESTRONE S TĚSTOVINAMI –  59 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÝ KVĚTÁK, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka – 199 Kč

KUŘE NA PAPRICE s krémovou smetanou, tarhoňa – 199 Kč

ČOČKA NAKYSELO se třemi druhy klobásek a sázeným vejcem, kyselá okurka – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

VEPŘOVÁ PANENKA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU, grilovaná cuketa, šťouchané brambory zapečené se sýrem – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Velouté z kysaného zelí | Hovězí svíčkový wonton, kysané zelí, bylinkový olej, pažitka, uzená paprika

Celerový Waldorf | Jemně krájený celer, hrozny, pražené vlašské ořechy, křupavá jablka, jogurt a ořechový olej

Hlavní jídla:

Kachní prsa s hruškou | Kachní prsa podávaná s hruškou marinovanou v hřebíčku, palačinkou, kedlubnou a červeným zelím

Dýňové gnocchi | Jemné dýňové gnocchi, pyré z dýně, datlový sirup, datle Medjool, semínka granátového jablka, tvaroh, kokosový krém

Dezerty:

Kaštany | Kaštanová pěna s karamelovým krémem, ořechový křeh a lískovo-oříšková zmrzlina

Sezónní překvapení od našeho cukráře — Vytvořené s uměním a precizností

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...