POLEDNÍ MENU – Úterý 10.6.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – ÚTERÝ 10.6.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Vepřová tlačenka | Nakládaná cibule, hořčice, kváskový chléb

Květáková polévka | Lanýž

Quinoa salát | Avokádo, rajčata, brokolice

Hlavní jídla:

Hovězí Líčka | Bramborová kaše, nakládaná kořenová zelenina, omáčka z červeného vína

Filé z candáta | Jarní zelenina, Miso omáčka

Tikka Masala | Sladký brambor, čekanka, koriandr

Dezerty:

Čokoládová pěna | Griotka likér, Tonka fazole, třešně

Medovník

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Kuřecí vývar z farmářského kuřete a šafránové bylinky – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Chobotnicové capaccio s čerstvou pastou, česnekem a čili, citrónová omáčka

– 369 Kč

Losos z grilu s velouté omáčkou a bramborovo/chřestové ragú, sušená rajčata

–   369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ LAZIO

Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOAST PINSA ROMANA Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát

ARTIČOKOVÁ POLÉVKA Brambory, artyčok, estragon

DRUHÝ CHOD:

TĚSTOVINY AMATRICIANAMezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr

JEHNĚČÍ S BRAMBORYJehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová špenátová polévka s krutony   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Bianca con salsiccia, salsiccia, mozzarella, sýr Grana Padano, drcený pepř, bazalka

– 185 Kč

Risotto s treskou, cuketou, kapary, cherry rajčaty a česnekem – 195 Kč

Pomalu tažená hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně s bramborovým pyré – 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Dýňová s černou čočkou beluga, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA gratinovaná sušenými rajčaty, listovým špenátem a nivou, bramborové krokety, malý tzatziki salát, 150g  –   179 Kč

VEPŘOVÉ NUDLIČKY z libové kýty tažené v cibulovém základu s restovanou zeleninou na kari zjemněné smetanou, jasmínová rýže (bez lepku), 150g – 175 Kč

SLOVÁCKÉ HALUŠKY s brynzou zjemněné smetanou s restovaným vyuzeným špekem, sypané pažitkou, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

HOVĚZÍ TENNESSEE ŽEBRA pomalu tažená v pikantní marinádě s bramborovým pyré a zelným salátem s jarní cibulkou a zakysanou smetanou (bez lepku), 300g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Minestrone –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Zelený chřest, brambory, vejce, kopr (předkrm) –   298 Kč

Grilované kuřecí prso s hříbkovými noky – 345 Kč

Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný hovězí tartar – Marinovaný hovězí tartar s lanýžovou majonézou, nakládanými cibulkami s telecím consommé a smaženými byčími achilovkami – 280 Kč

Dršťková polévka – Dršťková polévka s telecími nožičkami, fermentovanými paprikami, nakládanou cibulí a čerstvou majoránkou – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Konfitované kachní stehno – Konfitované kachní stehno se zadělávaným červeným zelím, bramborovými šiškami s křupavou cibulkou a silnou kachní šťávou – 395 Kč

Telecí Stroganov s jasmínovou rýží – Telecí Stroganov z telecí kýty s pečenými krémovými žampiony, nakládanými okurkami, restovanou cibulkou s jasmínovou rýži a pažitkou

– 395 Kč

Dezerty:

Tvarohová palačinka s malinami – Palačinka plněná lehkým tvarohovým krémem s přelivem z malin a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Čokoládová zmrzlina se šlehaným smetanovým krémem, kompotem z višní, přelivem z griotky a křupavou kakaovou drobenkou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

HOVĚZÍ VÝVAR S MASOVÝMI KNEDLÍČKY –    59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ KUNG – PAO s arašídy a jarní cibulkou, jasmínová rýže –   189 Kč

HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČESNEKU, šťouchané brambory se špenátem – 189 Kč

BAVORSKÉ KLOBÁSY s hrachovou kaší a cibulkou, kyselá okurka – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

SMAŽENÉ TELECÍ ŘÍZEČKY V BYLINKOVÉ STROUHANCE, brambory vařené v páře, okurkový salát s kysanou smetanou a koprem – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.