Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Středa 7.5.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Houbový krém, lanýžový olej, čerstvá majoránka – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Šneci s křenovým máslem 9ks, pražská šunka – 339 Kč
Pošírovaný halibut v citrónovo- máslové omáčce, bramborové pyré, špenátové soté – 369 Kč
Salát Caesar s grilovanými krevetami – 349 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
OCHUTNÁNÍ EMILIE ROMAGNY
Region je domovem některých z nejznámějších italských pokrmů: parmazánu Reggiano Reggiano, krále sýrů; parmské šunky Prosciutto di Parma, sladké a jemně uzené šunky; a tradičního balsamikového octa z Modeny, který dokonale zraje pro komplexní, sirupovou sladkost. Těstoviny zde hrají hlavní roli, včetně tortellini, tagliatelle al ragu (původní boloňská omáčka) a lasagní Verdi s těstovinami ze špenátu, bešamelem a ragu.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
Koláč s parmezánem – Mortadella, pistácie, krémová rukola, vyzrálé balsamico
HRACHOVÁ POLÉVKA – Sýr Squacquerone, bazalka
DRUHÝ CHOD:
Boloňské tagliatelle – Hovězí ragú, stařený parmazán „Vacche Rosse“
KUŘECÍ SUPREME – Parmská šunka, chřest, omáčka Lambrusco
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
TORTA SBRISOLONA – Mandlové pralinky, peckoviny, zmrzlina Zabaione
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 175,50 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 175,50 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 189 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 189 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 405 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 495 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 346,50 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 189 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 198 Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně – 229,50 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka Minestrone s bazalkovým pestem – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Gorgonzola e pancetta cuketový krém, pancetta, gorgonzola, Grana Padano – 185 Kč
Domácí spaghetti s vepřovou panenkou, tymiánem, česnekem a cuketou – 185 Kč
Scaloppine z krůtích prsou s chilli a kukuřičnou polentou – 225 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Boršč se zakysanou smetanou, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSO GRATINOVANÉ zeleným chřestem a mozzarellou s holandskou omáčkou a gurmánskými bramborami, fresh salátek, 150g – 179 Kč
JELENÍ GULÁŠ dušený v cibulovém základu s kořenovou zeleninou a hlívou ústřičnou, domácími špekovými a houskovými knedlíky, 150g – 175 Kč
SRBSKÉ VEPŘOVÉ RIZOTO s kousky vepřové kýty, paprikami, cuketou a lilkem, sypané parmazánem, 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
FILETOVANÁ KACHNÍ PRSA na restovaných bramborách s jarní cibulkou a tymiánem, švestková omáčka, 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Cibulačka s krutony a pecorinem – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Zelený chřest s vejcem a holandskou omáčkou (předkrm) – 298 Kč
Mořský vlk se šafránovým risottem a petrželovým salátem – 358 Kč
Tortelloni plněné ricottou, máslo a šalvěj – 295 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Gazpacho s olivami – Studená zeleninová polévka s polosušenými olivami, rajčatovým concasse, nakládanými cuketami v bylinkovém oleji a rajčatovým gelem – 280 Kč
Kedlubna na špeku s houbami – Zadělávaná kedlubna na špeku s pošírovaným vejcem, restovanými houbami s křupavou pohankou a houbovým podmáslím s majoránkovým olejem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Pstruh lososovitý s bílým chřestem – Pstruh lososovitý s ragú z bílého chřestu, špenátu a šalotky s máslovou omáčkou z nakládaných rajčat a bylinkovými bramborami – 395 Kč
Kuře na paprice se špeclemi – Kuřecí stehno v silné omáčce z pečených paprik s křupavou cibulí, fermentovanými paprikami a špeclemi se zakysanou smetanou – 385 Kč
Dezerty:
Bazalkový tart – Linecké těsto s nadýchaným kakaovým piškotem, bazalkovou ganáží, kompotem z černého rybízu a limetovou tvarohovou espumou – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Lískooříšková zmrzlina s kompotem z pečených ostružin, čokoládovým přelivem, praženými lískovými oříšky a marshmallow – 210 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.