Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Středa 22.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Salát z čočky Beluga | Pečená zelenina z Josperu, kadeřávek

Caldo Verde | Chorizo, kadeřávek

Restovaná drůbeži jatýrka | Karamelizovaná cibulka, pepřová omáčka, opečená brioška

Hlavní jídla:

Steak z hovězího pupku | Svíčková omáčka, houskový knedlík, brusinky

Opečený candát | Omáčka z Nduji, pečená dýňe, kapusta

Makaróny s lesními houbami | Grana padano sýr

Dezerty:

Medovník | Malinový gel, malinový karamel

Obrácený štrůdl | Popcornová epsuma, škořicová zmrzlina, pečená jablka, rozinkovo – mandlový kompot, křupavé máslové těsto

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Cibulový krém s kozím sýrem – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Filet z pražmy královské, čočkové ragú, uzená omáčka – 395 Kč

Krokety z hovězího žebra, růžičková kapusta, slanina, omáčka z pečených paprik – 389 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ BENÁTEK

Benátská kuchyně ukazuje, jak je Benátky místem setkávání Východu a Západu. Využívá hodně mořských plodů, protože Benátky jsou obklopeny lagunou. Mezi slavné pokrmy patří rizoto s inkoustem ze sépie, sladkokyselé sardinky a benátská játra. Často se jí také polenta, těstoviny s mořskými plody a malé občerstvení zvané cicchetti, podobné španělským tapas. Z dezertů jsou oblíbené Baicoli (druh sušenky) a tiramisu, které je sice populárnější v nedalekém Trevisu, ale i v Benátkách se těší velké oblibě. Celkově benátská kuchyně využívá čerstvé, místní suroviny a propojuje italské tradice s adriatickými chutěmi.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

POLENTA & BACCALÁ Šlehaná treska, smažená polenta, omáčka z petržele

ZUPPA DI CAROTE Mrkvová polévka, kurkuma, pomerančová redukce

DRUHÝ CHOD:

RADIATORIDomácí těstoviny Radiatori, pesto z kapusty, sýr Ricotta

VARIAZIONE DI FUNGHIVarianta pečených hub, krémová polenta, sýr Grana Padano

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

MACAFAME CAKE – Jablka a pekanové ořechy, kořeněná čokoládová zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka Minestrone s bazalkovým pestem a těstovinou –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Diavola, tomato sauce, spicy salami, mozzarella, basil – 185 Kč

Domácí spaghetti all’amatriciana – 195 Kč

Grilovaný losos na šalvěji s cizrnovým pyré – 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Polévka z hlívy ústřičné a brambor, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

VEPŘOVÁ KAPSA plněná mozzarellou, šunkou a sušenými rajčaty, smažené bramborové krokety, malý zeleninový salát s jogurtovým dresinkem – 179 Kč

GNOCCHI DI PATATE bramborové noky s králičím ragú s kořenovou zeleninou, bílým vínem a smetanou, sypané parmazánem  – 175 Kč

ROZPEČENÝ HERMELÍN V PIKANTNÍ SLANINĚ na salátové variaci s bazalkovým pestem a plátky tmavé bagety  – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 SUPREME u nás vyuzené kuřecí prso pečené na kůži s máslovou brokolicí, bramborové pyré (bez lepku)  – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Minestrone –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Salát s pečenou řepou, mozzarellou, hruškou a ořechy (předkrm)  –   295 Kč

Siven alsaský, bramborové pyré, nakládaná zelenina  –   368 Kč

Spaghetti aglio olio e panchetta  –   295 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Kachní paštika – Paštika v uzené slanině s kachními játry a portským vínem s nakládanými višněmi a listovým salátem s francouzským dresinkem – 280 Kč

Česneková polévka – Česneková polévka z uzených žeber s blaťáckým zlatem, škvařenou slaninou, krémovým žloutkem s bylinkami a krutony našeho chleba – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Králík se špenátem – Konfitované králičí stehno s krémovým špenátem a jemným bramborovým knedlíkem s cibulkou a krémovou omáčkou z francouzské hořčice – 395 Kč

Telecí na houbách – Dušené ragú z telecí kýty s lesními houbami, nakládanými liškami, majoránkou, jarní cibulkou a jasmínovou rýží s křupavou cibulí – 395 Kč

Dezerty:

Kynutý knedlík – Kynutý knedlík plněný šípkovou marmeládou s lehkým krémem ze zakysané smetany, hnědým máslem a skořicovou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Malinový sorbet se šlehaným smetanovým krémem, přelivem z hořké čokolády a křupavou drobenkou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

KUŘECÍ VÝVAR S RÝŽÍ A HRÁŠKEM –    59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ KORMA s jogurtem a mátou, jasmínová rýže –   199 Kč

 KŘENOVÁ OMÁČKA s hovězím masem, houskové knedlíky – 199 Kč

OMELETA SE ŠUNKOU A SÝREM, vařené brambory, nakládaná zelenina – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

TELECÍ ŘÍZEČKY V BYLINKOVÉ STROUHANCE, mléčná bramborová kaše, šopský salát s balkánským sýrem – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...