POLEDNÍ MENU – Středa 21.5.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Středa 21.5.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Fazolová polévka s křupavou pancettou – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

FISH and CHIPS z halibuta ,domácí hranolky, hrášek, tatarka – 369 Kč

Salát s čerstvým chřestem,jahody a grilované kalamáry –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ EMILIE ROMAGNI

Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al rag? – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

PARMESAN TART Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko

POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ Squaquerone Sýr, máta

DRUHÝ CHOD:

DOMÁCÍ ŠPAGETYPistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán

FILET Z TRESKY OBECNÉCuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Cizrnová polévka s hříbky   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Fagotto tonno e cipole – rajčatové sugo, tuňák, cherry rajčata, cibule, oregáno, bazalka – 185 Kč

Domácí spaghetti – alla carbonara – 195 Kč

Grilované kuřecí prso – špikované parmskou šunkou a tymiánem s bramborovým pyré

– 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

GRILOVANÉ KRŮTÍ MEDAILONKY krémová omáčka z dijonské hořčice, opečené rakouské špecle se slaninou a špenátem, 150g  –   179 Kč

KUŘE NADIVOKO s uzeným špekem a divokým kořením pečené na bílém víně, podávané s pečenou jasmínovou rýží a malým zeleninovým salátem, 240g – 175 Kč

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S UZENÝM MASEM brokolicí, vejcem a sýrem, kyselá okurka, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

HOVĚZÍ FLANK STEAK připravený dorůžova, fazolky se slaninou, pečené grenaille (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z bílého chřestu –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm) –   328 Kč

Grilovaná treska na zeleninovém risottu – 358 Kč

Spaghetti s chřestem, uzeným lososem, mascarpone a hráškem – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Trhaný salát s gratinovaným sýrem – Trhané listy salátu s malinovým dresinkem, gratinovaným kozím sýrem s lanýžovým medem a uzenými mandlemi – 280 Kč

Krém z bílých fazolí – Krémová polévka z bílých fazolí s trhaným uzeným krkem, fazolovým ragú, křupavými bramborami a petrželovými stonky – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Ravioly plněné uzeným kaprem – Ravioly plněné fáši z uzeného kapra v máslové emulzi s rajčatovým olejem, nakládaným fenyklem a bylinkovým pestem s rukolou – 385 Kč

Králičí ragú na hořčici – Králičí ragú s noky z pečených brambor se smaženým špenátem, nakládanou hořčicí, hlívou a stařeným horským sýrem – 395 Kč

Dezerty:

Šípkový knedlík – Knedlík z odpalovaného těsta plněný šípkovou marmeládou, krém z bílé čokolády, pomerančová omáčka, skořicová drobenka a zmrzlina z tvarohu – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Citronová zmrzlina s lehkým krémem z riccoty, meruňkovým kompotem, žloutkovým přelivem infuzovaným citronovou kůrou a křupavou drobenkou – 210 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.