Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Středa 21.5.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Fazolová polévka s křupavou pancettou – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
FISH and CHIPS z halibuta ,domácí hranolky, hrášek, tatarka – 369 Kč
Salát s čerstvým chřestem,jahody a grilované kalamáry – 299 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ EMILIE ROMAGNI
Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al rag? – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
PARMESAN TART – Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko
POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ – Squaquerone Sýr, máta
DRUHÝ CHOD:
DOMÁCÍ ŠPAGETY – Pistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán
FILET Z TRESKY OBECNÉ – Cuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Cizrnová polévka s hříbky – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Fagotto tonno e cipole – rajčatové sugo, tuňák, cherry rajčata, cibule, oregáno, bazalka – 185 Kč
Domácí spaghetti – alla carbonara – 195 Kč
Grilované kuřecí prso – špikované parmskou šunkou a tymiánem s bramborovým pyré
– 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
GRILOVANÉ KRŮTÍ MEDAILONKY krémová omáčka z dijonské hořčice, opečené rakouské špecle se slaninou a špenátem, 150g – 179 Kč
KUŘE NADIVOKO s uzeným špekem a divokým kořením pečené na bílém víně, podávané s pečenou jasmínovou rýží a malým zeleninovým salátem, 240g – 175 Kč
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S UZENÝM MASEM brokolicí, vejcem a sýrem, kyselá okurka, 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
HOVĚZÍ FLANK STEAK připravený dorůžova, fazolky se slaninou, pečené grenaille (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Polévka z bílého chřestu – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm) – 328 Kč
Grilovaná treska na zeleninovém risottu – 358 Kč
Spaghetti s chřestem, uzeným lososem, mascarpone a hráškem – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Trhaný salát s gratinovaným sýrem – Trhané listy salátu s malinovým dresinkem, gratinovaným kozím sýrem s lanýžovým medem a uzenými mandlemi – 280 Kč
Krém z bílých fazolí – Krémová polévka z bílých fazolí s trhaným uzeným krkem, fazolovým ragú, křupavými bramborami a petrželovými stonky – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Ravioly plněné uzeným kaprem – Ravioly plněné fáši z uzeného kapra v máslové emulzi s rajčatovým olejem, nakládaným fenyklem a bylinkovým pestem s rukolou – 385 Kč
Králičí ragú na hořčici – Králičí ragú s noky z pečených brambor se smaženým špenátem, nakládanou hořčicí, hlívou a stařeným horským sýrem – 395 Kč
Dezerty:
Šípkový knedlík – Knedlík z odpalovaného těsta plněný šípkovou marmeládou, krém z bílé čokolády, pomerančová omáčka, skořicová drobenka a zmrzlina z tvarohu – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Citronová zmrzlina s lehkým krémem z riccoty, meruňkovým kompotem, žloutkovým přelivem infuzovaným citronovou kůrou a křupavou drobenkou – 210 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.