Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Středa 17.9.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Kuřecí vývar, maso, nudle a máslová zelenina – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Vepřová kotleta, hořčicová omáčka, brambory grenaille, nakládaná cibule – 329 Kč
Trhaný salát s jablky granny smith, sýr fourme dˇAmbert, konfitované ořechy, vlažný dresink – 297 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ TOSKÁNSKA
Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOSKÁNSKÁ BRAMBOROVÁ POLÉVKA – Brambory, podmáslí, Sofrito olej, libečkový olej
TOSKÁNSKÝ FAZOLOVÝ SALÁT – Cizrnové krekry, fazolový salát, rajčata, guanciale toscano
DRUHÝ CHOD:
DÝŇOVÉ RISOTTO – Amaretto, modrý sýr, pečené citrusy
HOVĚZÍ „PEPOSO“ – Dušená hovězí loupaná plec, pepřová omáčka, polenta, grapefruitové glazé
TŘETÍ CHOD:
TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb
TOSKÁNSKÉ POKUŠENÍ – Hruška, víno Chianti Classico, vanilková pěna, Cantucci
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zelná polévka s rajčaty San Marzano a chilli – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Bianca cotto e funghi, mozzarella, dušená šunka, žampiony, česnek, Grana Padano, bazalka – 185 Kč
Domácí spaghetti aglio, olio, peperoncino – 185 Kč
Grilovaný losos na bylinkách s citrónovým risottem – 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Kapustová s uzeným masem, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
ŠPIKOVANÁ KRŮTÍ PRSA pečená na tymiánu s hříbkovou omáčkou zjemněnou smetanou, opečené brambory ve slupce, malý zeleninový salát (bez lepku), 150g – 179 Kč
HOVĚZÍ NUDLIČKY na způsob španělského ptáčka s klobásou, vejcem, slaninou a kyselou okurkou v silné hovězí šťávě, jasmínová rýže, 150g – 175 Kč
GNOCCHI DI PATATE, bramborové noky s masovým ragú a hráškem v omáčce z drcených rajčat a smetany, sypné parmazánem, 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
KUKUŘIČNÉ KUŘÁTKO plněné mandlovou nádivkou, s vařenými bramborami, listový salát, 250g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Hrášková polévka s krutony – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Arancini Milanese, uzená majonéza, okurka (předkrm) – 315 Kč
Filet z lososovitého pstruha, grenaille, květák, máslová omáčka s kapary – 355 Kč
Fusilli s hříbky, pancettou, rozmarýnem a baby špenátem – 295 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Tlačenka z telecí hlavy – Dušená telecí hlava se šalotkovým dresinkem s řeřichovou majonézou, nakládanými cibulkami, okurkami s koprem a chlebovými krutony – 280 Kč
Jemný veloute z brambor a pórku – Jemný krém z pečených brambor a pórku s máslovým pórkovým ragú, jarní cibulkou, zahradní řeřichou, bramborovou zmrzlinou a s křupavým crumblem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Pstruh na ohni – Pečený pstruh na grilu se salátem z kimchi s jarní cibulkou se zelnou plackou s glazovanou čekankou a omáčkou z kvašeného zelí – 380 Kč
Králičí ragú na smetaně – Králičí ragú na smetaně s francouzskou hořčicí, restovanou zeleninou julienne a špekovým knedlíkem – 395 Kč
Dezerty:
Švestkový koláč – Kynutý švestkový koláč s křupavou máslovou drobenkou, zmrzlinou z pečené smetany a bourbonské vanilky a žloutkovou omáčkou s praženými mandlemi
– 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s kompotem z lesního ovoce, lehkým smetanovým krémem, přelivem z bílé čokolády a drobenkou ze sušených bílků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
CUKETOVÝ KRÉM SE SÝREM GOUDA – 59 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ ŘÍZEČKY v bylinkové strouhance, bramborová kaše, hanácký salát – 199 Kč
VEPŘOVÁ JÁTRA NA MAJORÁNCE se sázeným vejcem, dušená rýže – 199 Kč
SALÁT S KRŮTÍM MASEM, rajčaty, šalotkou, asijským dresinkem a sezamem – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
SEVEROAMERICKÝ TERES MAJOR STEAK SE SALSOU CHIMICHURRI, kukuřice na másle, rozmarýnové Grenaille – 249 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.