POLEDNÍ MENU – Středa 10.9.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Středa 10.9.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Krém z červené řepy, kozí sýr – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Kuřecí prso supreme, omáčka z pečených paprik, ricottové noky – 329 Kč

Trhané hovězí žebro na kváskovém chlebu, lišková majonéza, nakládaná cibule

–   295 Kč

Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ –   204 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ TOSKÁNSKA

Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOSKÁNSKÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA „ALL’UCCELLETTO” Fazole Borlotti, Guanciale, “Soffritto” olej

ARTYČOKY A PANZANELLA Konfitovaná artyčoková srdíčka, rajčata, Pecorino Toscano, pesto ze sušených rajčat

DRUHÝ CHOD:

RADIATORI ALLA MUGELLANATěstoviny Radiatori, ragú z uzené kachny, olej z kakaových bobů

„VERZA ALLA FIRENTINA“ LARDELLATAGrilované zelí, brokolicové pyré, fondue z toskánského sýra Pecorino, špek

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

ZUPPA INGLESE – Křupavé kakaové boby, vanilková zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Brokolicová polévka s krutóny –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Prosciutto cotto e zucchine, rajčatové sugo, dušená šunka, cuketa, Grana Padano – 185 Kč

Domácí spaghetti alla Bolognese – 185 Kč

Pečená treska na bylinkách, olivách, kaparech, cherry rajčatech s bazalkou a máslovými bramborami – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

VEPŘOVÝ KOTLET NA GRILU, plněný slaninou a nivou, bramborová kaše, malý okurkový salát, 150g  –   179 Kč

KRŮTÍ NUDLIČKY s černými houbami, restovanými paprikami a pórem v omáčce z drcených rajčat, domácí bramboráčky, 150g – 175 Kč

KUŘECÍ PRSA „GYROS“ na salátové variaci s orientálním dresinkem a rozpečeným arabským chlebem, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

VEPŘOVÁ PANENKA plněná sýrem mozzarella podávaná na italském krémovém risottu z rýže arborio s hráškem a smetanou (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Dýňová polévka –    95 Kč

Hlavní jídlo:

Pečená řepa, kozí sýr, angrešt –   288 Kč

Zauzená treska, grenaille, špenát, kefír  –   375 Kč

Rigatoni s liškami, pancettou, špenátem a vejcem  –   295 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Roláda z candáta – Pošírovaná roláda z candáta s emulzí z řeřichy s jemnou omáčkou z pečených rajčat a rajčatového oleje s nakládaným bílým chřestem a amarantem

– 280 Kč

Konfitované kachní srdíčka – Konfitované kachní srdíčka s pečenou bramborovou plackou na ohni s kedlubnovým zelím, houbovou pěnou a silnou kachní šťávou s majoránkou

– 280 Kč

Hlavní jídlo:

Špecle s uzenou brynzou – Restované špecle s krémovou zauzenou brynzou, pohankovým popcornem, jarní cibulkou, křupavými chipsy z kadeřávku a horským sýrem s jemnou pěnou – 380 Kč

Telecí roláda v mrkvi – Telecí roláda v mrkvi s kořeněným máslem, hráškem na ohni se smaženými bramborami s tvarohem a jemnou máslovou omáčkou z telecích kostí

– 395 Kč

Dezerty:

Rýžová kaše – Mléčná rýžová kaše s bourbonskou vanilkou, pečenými jablky, karamelovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou ze zakysané smetany – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Tvarohová zmrzlina s marmeládou z lesních borůvek a černého rybízu, s přelivem z hořké čokolády a křupavými oplatky z lískových oříšků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

JIHOČESKÁ KULAJDA S HOUBAMI A KOPREM –    59 Kč

Hlavní jídlo:

ČEVAPČIČI s domácím ajvarem, vařené brambory, nakládaná cibule –   199 Kč

 VEPŘOVÁ PLEC NA PAPRICE, těstoviny kolínka – 199 Kč

POHANKOVÉ RIZOTO S HOUBAMI a uzeným sýrem, kyselá okurka – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

TELECÍ JÁTRA NA GRILU SE SÁZENÝM VEJCEM, fazolky se slaninou, pečené rozmarýnové Grenaille, silná masová šťáva – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.