Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Středa 10.12.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Houbový krém

Salát z kadeřávku | Vlašské ořechy, hruška, modrý sýr

Kachní terina | Brioška, švestkové chutney

Hlavní jídla:

Rajská omáčka | Rolovaný hovězí krk, houskový knedlík

Opečený candát | Bisque, baby fenykl, květák

Čočka beluga | Kořenová zelenina, pošírované vejce, nakládaná zelenina, chleba

Dezerty:

Žemlovka | Kávová omáčka, ganache, ořechy

Pistáciový cheesecake | Malinový gel, malinová zmrzlina

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Speciální nabídka poledního jídla:

Zvěřinový vývar s Sherry, fritátové nudle a máslová zelenina – 99 Kč

Dušená srnčí kýta na víně, pastinákové pyré, marinované sušené švestky – 389 Kč

Konfitovaný hovězí jazyk, pohankové ragú, estragonový demi-glace jablko a křen – 329 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ LOMBARDY

Kuchyně Lombardie je vydatná, máslová a vytříbená, s výrazným důrazem na rýži, polentu, kvalitní mléčné výrobky a pomalu vařené maso. Častěji používá máslo než olivový olej, upřednostňuje rizoto před těstovinami, vyznačuje se bohatými sýry i vyváženými, uklidňujícími chutěmi, které odrážejí jak alpské tradice, tak i sofistikovanost měst tohoto regionu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

BRESAOLA A KOZÍ SÝR Celer, jablko, frisée salát

DÝŇOVÁ POLÉVKA Hnědé máslo, amaretto, šalvěj

DRUHÝ CHOD:

PAPPARDELLE AI FUNGHIDomácí pappardelle, omáčka z hříbků, sýr Fontina, majoránka

HLÁVKOVÁ KAPUSTA Kaštany, rozmarýnové brambory, borůvky, jalovec

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DONIZETTI – Ananasový kompot, krém z piniových oříšků, zmrzlina s příchutí medu a mascarpone

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka z pečených brambor s tymiánem a sýrem Grana Padano –  55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Salsiccia e funghi, bazalkové pesto, cherry rajčata, mozzarella, Grana Padano – 185 Kč

Domácí tagliatelle s vepřovou panenkou, hříbky, tymiánem a cherry rajčaty – 195 Kč

Pečená treska na bylinkách, chilli, olivách, česneku s cizrnovým pyré – 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a kapáním, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KRŮTÍ ROLÁDA plněná špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty se šťouchanými bramborami, malý řecký salát (bez lepku)  – 185 Kč

KUŘECÍ STRIPSY na salátové variaci se zeleninou, ředkvičkami a česnekovým dresinkem, rozpečený sezamový bagel  – 179 Kč

STROGANOFF hovězí nudličky s restovanými žampiony, slaninou a okurkami v tomatové omáčce zjemněné smetanou, jasmínová rýže (bez lepku)  – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

 PEČENÁ PANENKA DORŮŽOVA s karamelizovanou červenou cibulkou, celerovo-bramborové pyré, demi glace omáčka se zeleným pepřem (bez lepku)  – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z červené čočky – 88 Kč

Hlavní jídlo:

Bruschetta s rajčaty, rukolou a sýrem stracciatella (předkrm)  –   288 Kč

Grilovaný candát s toskánskými bramborami a rukolou  –   458 Kč

Mezzalune plněné mozzarellou s hříbkovou omáčkou  –   328 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Masová terina s pistáciemi Masová terina s uzeným jazykem a nakládanou sladkokyselou zeleninou s křenovo-jablečnou vejmrdou – 280 Kč

Hovězí vývar z pečených žeber – Silný hovězí vývar z pečených žeber s játrovými knedlíčky, libečkovým kapáním a zeleninou brunoise – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Pstruh s koprovkou – Pečený pstruh na másle s koprovou omáčkou, nakládanou kedlubnou a máslovými bramborami – 395 Kč

Segedínský bůček – Konfitovaný vepřový bůček se salátem ze zelí, lehkým houskovým knedlíkem a omáčkou z kysaného zelí – 390 Kč

Dezerty:

Jablečná tartaletka – Linecké těsto plněné jablečným kompotem se skořicí, nakládanými vlašskými ořechy, zmrzlinou z pečené smetany a žloutkovým krémem – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Banánová zmrzlina s lehkým šlehaným krémem, karamelem, přelivem z hořké čokolády a křupavou drobenkou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

STŘEDOMOŘSKÁ RAJČATOVÁ POLÉVKA S RYBOU –  59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA V BYLINKOVÉM TĚSTÍČKU, bramborový salát s majonézou – 199 Kč

DÝŇOVÉ RISOTTO z rýže Arborio se sýrem Provolone piccante – 199 Kč

MASOVÉ KULIČKY v rajské omáčce, těstoviny kolínka – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

 VEPŘOVÁ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ, restované žampióny a cibulky, bramborové pyré – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Velouté z kysaného zelí | Hovězí svíčkový wonton, kysané zelí, bylinkový olej, pažitka, uzená paprika

Celerový Waldorf | Jemně krájený celer, hrozny, pražené vlašské ořechy, křupavá jablka, jogurt a ořechový olej

Hlavní jídla:

Kachní prsa s hruškou | Kachní prsa podávaná s hruškou marinovanou v hřebíčku, palačinkou, kedlubnou a červeným zelím

Dýňové gnocchi | Jemné dýňové gnocchi, pyré z dýně, datlový sirup, datle Medjool, semínka granátového jablka, tvaroh, kokosový krém

Dezerty:

Kaštany | Kaštanová pěna s karamelovým krémem, ořechový křeh a lískovo-oříšková zmrzlina

Sezónní překvapení od našeho cukráře — Vytvořené s uměním a precizností

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...