Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pondělí 6.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Houbová polévka a bramborové noky – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Salát s grilovanými kalamáry, pečené papriky, nakládaný fenykl, koprová emulze, křupavá pohanka – 339 Kč

Fish & Chips, treska v pivním těstíčku, mačkaný hrášek, koprová majonéza –   369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ VINETO

Benátská kuchyně ukazuje, jak je Benátky místem setkávání Východu a Západu. Využívá hodně mořských plodů, protože Benátky jsou obklopeny lagunou. Mezi slavné pokrmy patří rizoto s inkoustem ze sépie, sladkokyselé sardinky a benátská játra. Často se jí také polenta, těstoviny s mořskými plody a malé občerstvení zvané cicchetti, podobné španělským tapas. Z dezertů jsou oblíbené Baicoli (druh sušenky) a tiramisu, které je sice populárnější v nedalekém Trevisu, ale i v Benátkách se těší velké oblibě. Celkově benátská kuchyně využívá čerstvé, místní suroviny a propojuje italské tradice s adriatickými chutěmi.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

ZUPPA DI ZUCCA E CAVOLO Dýňová Polévka, Kapusta, Hnědé Máslo

SEDANO RAPA IN SAOR Marinovaný Celer, Polenta, Křupavá Kukuřice

DRUHÝ CHOD:

SPAGHETTO ALLA TREVISANAŠpagety, Ragú z Klobásky Salsiccia, Vyzrálý Parmazán, Kaštanová Drobenka

MERLUZZO ALLA VENEZIANATreska, Kapusta, Nakládaná Hruška, Rybí Omáčka Caciucco

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA SABBIOSA – Citrusová Omáčka, Mandlový Sorbet

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka Acquacotta s petrželovým olejem –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Ungherese, rajčatové sugo, pancetta, mozzarella, bazalka – 185 Kč

Risotto s krůtím masem, špenátem, rajčaty San Marzano a cherry rajčaty – 195 Kč

Grilovaná vepřová panenka s vinnou omáčkou a fazolovým pyré – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Cizrnová s opraženou slaninou a krutony, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

GORDON BLEU z vepřové pečeně plněný šunkou od kosti a sýrem gouda, podávaný s vařenými pažitkovými bramborami, malý zeleninový salát, 150g – 179 Kč

HOVĚZÍ KOSTKY NA ČESNEKU z vyzrálého krku se špenátem a bramborovými knedlíky, 150g – 175 Kč

KUŘECÍ NUDLIČKY S ČERNÝMI HOUBAMI, zeleninou a pórem v curry omáčce, jasmínová rýže (bez lepku), 150g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 SUPREME, kuřecí prso pečené na kůži s restovanými hráškovými lusky a baby karotkou, dýňové pyré (bez lepku), 220g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z medvědiho česneku –    95 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr  –   375 Kč

Lasagne s neapolským ragú  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Salát s tyrolskou šunkou – Glazovaný listový salát francouzským dresinkem s naši tyrolskou šunkou, červenou čekankou, nakládanou aronií a dýni s křupavou pohankou – 280 Kč

Veloute z uzeného úhoře – Jemný krém z uzeného úhoře se zeleninou julienne s tartarem z marinovaného candáta, žemlovým knedlíkem a bylinkovým olejem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Pečená vinná klobása – Pečená vinná klobása se smaženým kysaným zelím a jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem se šťávou z uzených žeber a hořčice – 385 Kč

Konfitované jehněčí – Konfitovaná jehněčí kýta s hrachovou kaší se špekem a cibulí, uzenou zakysanou smetanou a silnou jehněčí šťávou – 395 Kč

Dezerty:

Kokosová laskonka – Sušené šlehané bílky s kokosem a lehkým smetanovým krémem, borůvkovým gelem se sorbetem z černého rybízu – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Kefírová zmrzlina s kořeněnými švestkovými povidly, přelivem z hořké čokolády a drobenkou z palačinek – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

PÓRKOVÝ KRÉM S BRAMBORAMI –    59 Kč

Hlavní jídlo:

SPAGHETTI BOLOGNESE se sýrem Gran Biraghi –   199 Kč

 KUŘECÍ SOTÉ NA KARI s kukuřicí a hráškem, jasmínová rýže – 199 Kč

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY zapečené s vejci a uzeným masem, kyselá okurka – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

ŘÍZEČKY Z VEPŘOVÉ PANENKY V SÝROVÉM TĚSTÍČKU, bramborové pyré s máslem, rajčatový salát s majonézou – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...