Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pondělí 3.11.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Topinamburový krém | Liskový oříšek

Hummus z červené řepy | Chorizo, kadeřávek

Kachní terinka | Pošírovaná hruška, opečená brioška

Hlavní jídla:

Steak z podplečí | Bramborová kaše, divoká brokolice, houbová omáčka

Filet z Tresky | Cibulové pyré, kadeřávek, grilovaná kukuřice, panchetta

Dýňové Casarecce | Dýňové pyré, šalvej, parmesan

Dezerty:

Schwarzwaldský dort | Hořká čokoláda Valrhona, višně

Makový cheescake | Švestková omáčka

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Speciální nabídka poledního jídla:

Chobotnicový koktejl, Marie Rose omáčka, gel z jablečného cideru, Granny Smith jablka, salát little gem, kopr – 249 Kč

Grilované kalamáry, krevety a chobotnice, baby špenát, bílá ředkev, pikantní majonéza, křupavá pohanka – 399 Kč

Mušle Dijonnaise 400gr, Belgické hranolky smažené v hovězím loji (bílé víno, řapík, cibule, mrkev, dijon a hrubozrnná hořčice, slanina) – 295 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ UMBRII

Kuchyně Umbrie se vyznačuje výraznými a zemitými chutěmi, zaměřenými na tradiční, domácí vaření. Klade důraz na přírodní a sezónní suroviny, které jsou připravovány jednoduše, aby vynikla jejich pravá chuť. Pokrmy často spojují syté a hřejivé prvky s jemným, svěžím kořeněním, což odráží hluboké propojení s krajinou a její pomalý, řemeslný přístup k jídlu. Jídla bývají vydatná a uspokojivá, oslavující rustikální a poctivé chutě bez zbytečné okázalosti.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

HOUBY A KAŠTANY Parmazán, mandle, jablka

ČOČKOVÁ POLÉVKA Kaštanová drobenka, křupavé Guanciale

DRUHÝ CHOD:

LINGUINE ALLA NORCINADomácí linguine, pecorino a černý pepř, ragú z klobásky

OLIVOVÉ KUŘE ALLA CACCIATORAPyré z celeru, šalvějový olej

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

BACI PERUGINA – Mousse z čokolády Gianduia, kompot z kaki, čokoládová poleva

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Květáková polévka s krutóny –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Ungherese, rajčatové sugo, pancetta, mozzarella, bazalka – 185 Kč

Domácí spaghetti, cacio pepe – 185 Kč

Grilovaná vepřová panenka s bylinkovými bramborami a švestkovou omáčkou – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Dýňová polévka s černou čočkou, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSO gratinované anglickou slaninou a nivou, smažené batátové hranolky, malý listový salát (bez lepku)  – 185 Kč

VEPŘOVÁ KOTLETA plněná pikantními žampiony a sýrem cheddar, rýže, salátek s francouzským dresinkem   – 179 Kč

PEČENÉ KRŮTÍ PRSO v cibulovém základu s maďarskou paprikou zjemněné smetanou, těstoviny  – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

 ANGLICKÝ ROASTBEEF, pečený v pepřovém koření dorůžova, podávaný s pečenými bramborami a domácí vyuzenou majonézou (bez lepku)  – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Carpaccio z tuňáka (předkrm)  –   378 Kč

Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr  –   375 Kč

Lasagne s neapolským ragú  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný siven s ponzu – Tartar z marinovaného sivena v ponzu dresinku s presovanou okurkou, wasabi majonézou a okurkové consommé s kaviárem – 280 Kč

Silný vývar z pečených slepic – Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou brunoise s libečkovými celestýnskými nudlemi – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Kyjevský kotlet – Marinovaný kuřecí supreme plněný máslem, smažený ve strouhance z našich rohlíků s vídeňským salátem, polníčkem a dýňovým olejem – 390 Kč

Hovězí líčko – Konfitované hovězí líčko s gremolatou z petržele a jarní cibule s bramborovým röstem, nakládanými paprikami, soleným uzeným tvarohem a hovězí šťávou – 395 Kč

Dezerty:

Karamelový tart – Linecké těsto s krémem z mascarpone, kořeněným hruškovým želé, glazé z bílého vína a zázvoru, rumovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Meruňkový sorbet se šlehaným jogurtovým krémem, medovým přelivem a křupavou granolou s lískovými oříšky – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

BÍLÁ ZELNÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM –    59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ ŘÍZEK V SÝROVÉM TĚSTÍČKU, brambory, salát Coleslaw –   199 Kč

 HOVĚZÍ KARABÁČEK na česneku, smetanový špenát, šumavské knedlíky – 199 Kč

 LINGUINE S MOZZARELLOU, rajčatovou omáčkou a bazalkou – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

TELECÍ MEDAJLONKY S OMÁČKOU BÉARNAISE, brokolice na másle, pečené americké brambory – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Velouté z kysaného zelí | Hovězí svíčkový wonton, kysané zelí, bylinkový olej, pažitka, uzená paprika

Celerový Waldorf | Jemně krájený celer, hrozny, pražené vlašské ořechy, křupavá jablka, jogurt a ořechový olej

Hlavní jídla:

Kachní prsa s hruškou | Kachní prsa podávaná s hruškou marinovanou v hřebíčku, palačinkou, kedlubnou a červeným zelím

Dýňové gnocchi | Jemné dýňové gnocchi, pyré z dýně, datlový sirup, datle Medjool, semínka granátového jablka, tvaroh, kokosový krém

Dezerty:

Kaštany | Kaštanová pěna s karamelovým krémem, ořechový křeh a lískovo-oříšková zmrzlina

Sezónní překvapení od našeho cukráře — Vytvořené s uměním a precizností

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...