Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pondělí 27.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Topinamburový krém | Liskový oříšek

Hummus z červené řepy | Chorizo, kadeřávek

Kachní terinka | Pošírovaná hruška, opečená brioška

Hlavní jídla:

Steak z podplečí | Bramborová kaše, divoká brokolice, houbová omáčka

Filet z Tresky | Cibulové pyré, kadeřávek, grilovaná kukuřice, panchetta

Dýňové Casarecce | Dýňové pyré, šalvej, parmesan

Dezerty:

Schwarzwaldský dort | Hořká čokoláda Valrhona, višně

Makový cheescake | Švestková omáčka

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Kuřecí vývar, maso, nudle a máslová zelenina – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Salát Niçoise s konfitovaným tuňákem – 339 Kč

Grilované kachní prso, bramborové šišky s mandlemi, švestková omáčka – 399 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ BENÁTEK

Benátská kuchyně ukazuje, jak je Benátky místem setkávání Východu a Západu. Využívá hodně mořských plodů, protože Benátky jsou obklopeny lagunou. Mezi slavné pokrmy patří rizoto s inkoustem ze sépie, sladkokyselé sardinky a benátská játra. Často se jí také polenta, těstoviny s mořskými plody a malé občerstvení zvané cicchetti, podobné španělským tapas. Z dezertů jsou oblíbené Baicoli (druh sušenky) a tiramisu, které je sice populárnější v nedalekém Trevisu, ale i v Benátkách se těší velké oblibě. Celkově benátská kuchyně využívá čerstvé, místní suroviny a propojuje italské tradice s adriatickými chutěmi.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

POLENTA & BACCALÁ Šlehaná treska, smažená polenta, omáčka z petržele

ZUPPA DI CAROTE Mrkvová polévka, kurkuma, pomerančová redukce

DRUHÝ CHOD:

RADIATORIDomácí těstoviny Radiatori, pesto z kapusty, sýr Ricotta

VARIAZIONE DI FUNGHIVarianta pečených hub, krémová polenta, sýr Grana Padano

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

MACAFAME CAKE – Jablka a pekanové ořechy, kořeněná čokoládová zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Kapustová polévka se zeleninou –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Salamino e peperoni, rajčatové sugo, pikantní salám, paprika, mozzarella, bazalka – 185 Kč

Risotto s pečenou řepou, kozím sýrem a rukolou – 195 Kč

Grilované kuřecí prso s pečenou zeleninou – 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Brokolicový krém s krutony, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA NA GRILU s restovanou kukuřicí a sweet chilli omáčkou, smažené hranolky (bez lepku)  – 179 Kč

SMAŽENÉ SÝROVÉ DUO (hermelín a gouda) s vařenými pažitkovými bramborami a tatarskou omáčkou  – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 PLÁTKY SUŠENÉ ŠUNKY PATRAMI na parmazánovém risottu z rýže arborio zjemněné bílým vínem a smetanou s restovanou cuketou a sušenými rajčaty (bez lepku) – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Toskánská polévka s krutony –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Grilovaný losos, bramborové pyré, nakládaná zelenina, gremoláta  –   375 Kč

Lasagne s neapolským ragú  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Salát z telecího jazyka – Plátky telecího uzeného jazyka s BBQ bujónem a nakládaným fenyklem, nektarinkami v chilli dresinku, křenovou emulzí a mladým wasabi – 280 Kč

Gratinovaná cibulačka – Gratinovaná francouzská cibulačka blaťáckým zlatem s portským vínem a máslovými krutony z naší bagety – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Fish and chips – Smažený candát v pivním těstíčku s mačkaným hráškem se šalotkou a kaparovou remuládou s křupavými hranolky a páleným citronem – 390 Kč

Kachní salsiccia – Glazovaná kachní salsiccia na ohni s kapustovým pyré a salátem z kapusty se špekem, křupavými kroupami a silnou kachní šťávou – 385 Kč

Dezerty:

Borůvkový koblížek – Smažený koblížek plněný borůvkovou marmeládou s krémem ze zakysané smetany, přepuštěným máslem a zmrzlinou z citronové kůry – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Sorbet z černého rybízu s lehkým šlehaným krémem, pomerančovou marmeládou, přelivem z hořké čokolády a praženými mandlemi – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

CIBULAČKA SE SÝROVÝMI KRUTÓNY –    59 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÝ SÝR, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka –   199 Kč

 HOVĚZÍ GULÁŠ se šalotkou a jarní cibulkou, bagel – 199 Kč

Tip šéfkuchaře:

STEAK Z VEPŘOVÉ KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU, fazolky s česnekem, pečené batáty se sezamem – 229 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...