POLEDNÍ MENU – Úterý 17.6.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Úterý 17.6.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Humr v listovém těstě | Bisque, citrón, bylinky

Bouillabaisse | Mořské plody, fenykl, rajče

Pohankový salát | Cuketa, kapary, olivy

Hlavní jídla:

Hovězí pupek | Houby, pečené brambory, omáčka z červeného vína

Halibut | Sezónní zelenina, citrónový Beurre Blanc

Risotto | Lišky, parmazán

Dezerty:

Jahodový mousse | Kokosová pěna

Větrník se slaným karamelem

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Rajčatová polévka, mozarella di Bufala a bazalkové pesto – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Chobotnicový koktejl, španělská chlazená polévka Gazpacho alibečkový crumble

– 299 Kč

Čerstvé těstoviny á la Fruits der Mer /krevety, mušle/ a pesto ze sušených rajčat

–   329 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ LAZIO

Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOAST PINSA ROMANA Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát

ARTIČOKOVÁ POLÉVKA Brambory, artyčok, estragon

DRUHÝ CHOD:

TĚSTOVINY AMATRICIANAMezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr

JEHNĚČÍ S BRAMBORYJehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Špenátová polévka se sýrem Grana Padano   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Schiacciatella ai formaggi, rajčatové sugo,mozzarella,gorgonzola, sýr Grana Padano,bazalka – 185 Kč

Domácí gemelli quattro formaggi – 175 Kč

Grilované kachní prso s višňovou omáčkou a šťouchanými bramborami

– 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Zelná s klobásou, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

CHILLI CON CARNE, roštěné nudličky podávané na zadělávaných červených fazolích s kukuřicí, barevnými paprikami a koriandrem, rozpečený arabský chléb, zakysaná smetana, 150g  –   179 Kč

KRŮTÍ SMAŽENÉ ŘÍZEČKY v panko strouhance s bavorským bramborovým salátem se slaninou, jarní a červenou cibulkou, 150g – 175 Kč

KUŘECÍ PRSA NA GRILU s pepřovou omáčkou a smaženými hranolky (bez lepku), 150g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ z hovězího zadního s tradiční českou omáčkou z kořenové zeleniny zjemněné smetanou, houskové knedlíky, 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Bruschetta s pestem z medvědího česneku, sýrem stracciatella a rajčaty (předkrm)

–   288 Kč

Bistecca alla tagliata, grilovaný chřest, demi-glace – 545 Kč

Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Rybí roláda z candáta – Pošírovaná rybí roláda z candáta s bazalkovou majonézou, chřestem a omáčkou z fermentovaných rajčat – 280 Kč

Hovězí vývar z pečených žeber – Silný hovězí vývar z pečených žeber s drožďovými knedlíčky se zeleninou a libečkovým kapáním – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Telecí játra na slanině – Dušená telecí játra na uzené slanině s jarní cibulkou, nakládanými liškami, škvařenou slaninou a krémovou tarhoňou – 390 Kč

Jehněčí čevabčiči na grilu – Jehněčí čevabčiči pečené na grilu se zákysem, křupavou cibulí s nakládanými paprikami, hořčicí a konfitovanými bramborami s pažitkou – 390 Kč

Dezerty:

Jahodový dortík – Vanilkový piškot s lehkým tvarohovým krémem, jahodovým glazé, křupavou drobenkou a zmrzlinou z čerstvého sýru – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Pistáciová zmrzlina se šlehaným jogurtovým krémem, limetovým přelivem a kandovanou citronovou kůrou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

KAPUSTOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM –    59 Kč

Hlavní jídlo:

 SMAŽENÝ SEKANÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK, vařené brambory, okurkový salát –   189 Kč

TELECÍ MASO NA PAPRICE s kysanou smetanou, tarhoňa – 189 Kč

COUS – COUS S CITRÓNOVÝM KUŘETEM, pečeným lilkem a jogurtem – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

GRILOVANÝ VEPŘOVÝ VĚJÍŘEK SE ŠUNKOU A SÁZENÝM VEJCEM, brokolice na másle, pečené rozmarýnové Grenaille – 229 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.