POLEDNÍ MENU – Pátek 30.5.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pátek 30.5.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Tatarák z lososa | Nakládaná okurka, creme fraiche, krekry

Minestrone polévka

Salát z čočky Beluga | Grilovaná zelenina, chimichurri

Hlavní jídla:

Pomalu pečená hovězí žebra | Hořčičná omáčka, nakládaná zelenina, chléb

Rybí koláč

Rizoto se zeleným chřestem | Sýr Taleggio, piniové oříšky

Dezerty:

Jahodová pěna, jogurt, bílá čokoláda

Tropická Pavlova

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Tradiční francouzská rybí polévka s krevetami a mušlemi – 149 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Těstoviny alla Arrabiata a langustýnky – 369 Kč

Trhané jehněčí kolínko s hrachovou kaší a křupavým špekem –   369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ EMILIE ROMAGNI

Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al ragu – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

PARMESAN TART Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko

POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ Squaquerone Sýr, máta

DRUHÝ CHOD:

DOMÁCÍ ŠPAGETYPistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán

FILET Z TRESKY OBECNÉCuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová zeleninová polévka se sýrem Grana Padano   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Fagotto Napoletano, rajčatové sugo, ančovičky, olivy, cherry rajčata, oregano a bazalka – 185 Kč

Domácí rigatoni s krůtím masem, kapary, sušenými rajčaty a bazalkou – 185 Kč

Grilovaný losos s restovaným špenátem na česneku a s kukuřičnou polentou

– 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Cibulačka se sýrovým krutonem, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK s jemnou bramborovou kaší, malý rajčatovo-okurkový salát, 150g  –   179 Kč

LASAGNE „BOLOGNESE“, italské těstoviny s mletým ragú, kořenovou zeleninou a červeným vínem v omáčce z drcených rajčat, gratinované mozzarellou, 300g – 175 Kč

GRILOVANÝ SÝR HALLOUMI na salátu s quinoy s čerstvou zeleninou, listy salátu a creme mascarpone (bez lepku) , 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

MIX GRIL z vepřové panenky, kuřecích prsou a hovězí roštěné s hořčičnou omáčkou, grilovanou zeleninou a pečenými bramborami (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Cibulačka s krutony a pecorinem –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Zelený chřest s vejcem a uzeným lososem (předkrm) –   298 Kč

Hovězí hrudí na houbách, špenátové noky – 345 Kč

Lasagne s kuřecím masem a špenátem – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný pstruh s Waldorf salátem – Marinovaný pstruh duhový s nakládanými vlašskými ořechy v octu, salátem z jablek a celeru s jablečnou granitou a omáčkou z podmáslí – 280 Kč

Frankfurtská polévka – Frankfurtská polévka s telecími párky od našich řezníku s kmínovými bramborami, nakládanými paprikami a libečkovým olejem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Rybí talíř s kaviárem – Pošírovaný candát v krémové omáčce z kořenové zeleniny, fenyklu a francouzské hořčice se slávkami, kaviárem a křupavým fougassem – 395 Kč

Grilované vepřové žebro – Grilované žebro na ohni s okurkami, se špekem a kořeněným dresinkem, křenovou bramborovou kaší s malým holandským řízkem a hořčičnou šťávou – 395 Kč

Dezerty:

Rebarborová buchta – Litá rebarborová buchta s křupavou mandlovou drobenkou, vanilkovou omáčkou a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Jahodovo kefírová zmrzlina s kompotem z jahod, přelivem z bílé čokolády, marshmallows a s křupavými kousky jogurtu – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

RAJČATOVÁ POLÉVKA S POLENTOU –    59 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát –   189 Kč

TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 189 Kč

HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

PORCHETTA – pečená roláda z vepřového boku s bylinkami, špenát s parmazánem a smetanou, bramborová kaše – 229 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.