Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 20.6.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Humr v listovém těstě | Bisque, citrón, bylinky
Bouillabaisse | Mořské plody, fenykl, rajče
Pohankový salát | Cuketa, kapary, olivy
Hlavní jídla:
Hovězí pupek | Houby, pečené brambory, omáčka z červeného vína
Halibut | Sezónní zelenina, citrónový Beurre Blanc
Risotto | Lišky, parmazán
Dezerty:
Jahodový mousse | Kokosová pěna
Větrník se slaným karamelem

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Rajčatová polévka, mozarella di Bufala a bazalkové pesto – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Chobotnicový koktejl, španělská chlazená polévka Gazpacho alibečkový crumble
– 299 Kč
Čerstvé těstoviny á la Fruits der Mer /krevety, mušle/ a pesto ze sušených rajčat
– 329 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ LAZIO
Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOAST PINSA ROMANA – Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát
ARTIČOKOVÁ POLÉVKA – Brambory, artyčok, estragon
DRUHÝ CHOD:
TĚSTOVINY AMATRICIANA – Mezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr
JEHNĚČÍ S BRAMBORY – Jehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka Ribollita s petrželovým olejem – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Salsiccia e funghi, rajčatové sugo, čerstvá salsiccia, mozzarella, žampióny, bazalka – 185 Kč
Domácí lasagne s italskými salámy, paprikou a rajčaty San Marzano – 185 Kč
Krůtí roláda s bylinkami, sušenými rajčaty a fazolovými lusky – 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Drůbeží kaldoun se zeleninou a nudlemi, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSA gratinovaná máslovou brokolicí a mozzarellou s holandskou omáčkou, smažené bramborové krokety, malý zeleninový salát, 150g – 179 Kč
LASAGNE „BOLOGNESE“, italské těstoviny s mletým hovězím ragú v omáčce z drcených rajčat a kořenové zeleniny gratinované mozzarellou, 300g – 175 Kč
SMAŽENÉ KVĚTÁKOVÉ RŮŽIČKY s vařeným pažitkovými brambory s domácí tatarskou omáčkou, 200g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
ZAUZENÁ HOVĚZÍ LÍČKA v kořenové zelenině s červeným vínem, restovanými žampiony, slaninou a stříbrnými cibulkami, bramborová kaše (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Cibulačka s krutony a pecorinem – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Zapečené lilky s mozzarellou a parmazánem (předkrm) – 295 Kč
Hovězí líčka na červeném víně, bramborové šišky, kedlubnové zelí – 345 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Rybí roláda z candáta – Pošírovaná rybí roláda z candáta s bazalkovou majonézou, chřestem a omáčkou z fermentovaných rajčat – 280 Kč
Hovězí vývar z pečených žeber – Silný hovězí vývar z pečených žeber s drožďovými knedlíčky se zeleninou a libečkovým kapáním – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Telecí játra na slanině – Dušená telecí játra na uzené slanině s jarní cibulkou, nakládanými liškami, škvařenou slaninou a krémovou tarhoňou – 390 Kč
Jehněčí čevabčiči na grilu – Jehněčí čevabčiči pečené na grilu se zákysem, křupavou cibulí s nakládanými paprikami, hořčicí a konfitovanými bramborami s pažitkou – 390 Kč
Dezerty:
Jahodový dortík – Vanilkový piškot s lehkým tvarohovým krémem, jahodovým glazé, křupavou drobenkou a zmrzlinou z čerstvého sýru – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Pistáciová zmrzlina se šlehaným jogurtovým krémem, limetovým přelivem a kandovanou citronovou kůrou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
HOVĚZÍ VÝVAR S PRAŽENOU KRUPICÍ A VEJCEM – 59 Kč
Hlavní jídlo:
VEPŘOVÁ KÝTA NA SMETANĚ s brusinkami, domácí houskové knedlíky – 189 Kč
KUŘECÍ SOTÉ NA KARI s kukuřicí a hráškem, jasmínová rýže – 189 Kč
PALAČINKY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM, ricottou a parmazánem v rajčatové omáčce
– 179 Kč
Tip šéfkuchaře:
PANENSKÁ SVÍČKOVÁ SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU, pečené americké brambory, zelenina na másle – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.