Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 19.9.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Kuřecí vývar, maso, nudle a máslová zelenina – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Vepřová kotleta, hořčicová omáčka, brambory grenaille, nakládaná cibule – 329 Kč
Trhaný salát s jablky granny smith, sýr fourme dˇAmbert, konfitované ořechy, vlažný dresink – 297 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ TOSKÁNSKA
Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOSKÁNSKÁ BRAMBOROVÁ POLÉVKA – Brambory, podmáslí, Sofrito olej, libečkový olej
TOSKÁNSKÝ FAZOLOVÝ SALÁT – Cizrnové krekry, fazolový salát, rajčata, guanciale toscano
DRUHÝ CHOD:
DÝŇOVÉ RISOTTO – Amaretto, modrý sýr, pečené citrusy
HOVĚZÍ „PEPOSO“ – Dušená hovězí loupaná plec, pepřová omáčka, polenta, grapefruitové glazé
TŘETÍ CHOD:
TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb
TOSKÁNSKÉ POKUŠENÍ – Hruška, víno Chianti Classico, vanilková pěna, Cantucci
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka z pečených brambor s tymiánem a sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Bianca olive e provola, mozzarella, sýr provolone, olivy, bazalka, Grana Padano
– 185 Kč
Tagliatelle s vepřovou panenkou, hříbky a cherry rajčaty – 195 Kč
Kuřecí stehno alla diavola s bramborovým pyré – 205 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Česnečka s vejci a chlebovými krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
VEPŘOVÁ KOTLETA gratinovaná karamelizovanou cibulí, chorisem a cheddarem, americké brambory, malý salát coleslaw (bez lepku), 150g – 179 Kč
WRAP „POLLO“ pšeničná tortilla plněná kousky kuřecích prsou, variací salátů a zeleniny, bramborové hranolky, česnekový dip, 300g – 175 Kč
SRBSKÉ RIZOTO s mletým masem, paprikami, cuketou a lilkem, sypané sýrem (bez lepku), 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
HOVĚZÍ LÍČKA tažená v kořenové zelenině s červeným vínem, listovým špenátem a bramborovou kaší (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Minestrone – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm) – 328 Kč
Hovězí hrudí na zelenině, bramborové noky s hříbky – 345 Kč
Lasagne s kuřecím masem a špenátem – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Tlačenka z telecí hlavy – Dušená telecí hlava se šalotkovým dresinkem s řeřichovou majonézou, nakládanými cibulkami, okurkami s koprem a chlebovými krutony – 280 Kč
Jemný veloute z brambor a pórku – Jemný krém z pečených brambor a pórku s máslovým pórkovým ragú, jarní cibulkou, zahradní řeřichou, bramborovou zmrzlinou a s křupavým crumblem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Pstruh na ohni – Pečený pstruh na grilu se salátem z kimchi s jarní cibulkou se zelnou plackou s glazovanou čekankou a omáčkou z kvašeného zelí – 380 Kč
Králičí ragú na smetaně – Králičí ragú na smetaně s francouzskou hořčicí, restovanou zeleninou julienne a špekovým knedlíkem – 395 Kč
Dezerty:
Švestkový koláč – Kynutý švestkový koláč s křupavou máslovou drobenkou, zmrzlinou z pečené smetany a bourbonské vanilky a žloutkovou omáčkou s praženými mandlemi
– 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s kompotem z lesního ovoce, lehkým smetanovým krémem, přelivem z bílé čokolády a drobenkou ze sušených bílků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
GULÁŠOVÁ POLÉVKA – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát – 199 Kč
TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 199 Kč
HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
PORCHETTA – pečená roláda z vepřového boku s bylinkami, špenát se sýrem Gran Biraghi a smetanou, bramborová kaše – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.