POLEDNÍ MENU – Pátek 19.9.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pátek 19.9.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Kuřecí vývar, maso, nudle a máslová zelenina – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Vepřová kotleta, hořčicová omáčka, brambory grenaille, nakládaná cibule – 329 Kč

Trhaný salát s jablky granny smith, sýr fourme dˇAmbert, konfitované ořechy, vlažný dresink –   297 Kč

Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ –   204 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ TOSKÁNSKA

Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOSKÁNSKÁ BRAMBOROVÁ POLÉVKA Brambory, podmáslí, Sofrito olej, libečkový olej

TOSKÁNSKÝ FAZOLOVÝ SALÁT Cizrnové krekry, fazolový salát, rajčata, guanciale toscano

DRUHÝ CHOD:

DÝŇOVÉ RISOTTOAmaretto, modrý sýr, pečené citrusy

HOVĚZÍ „PEPOSO“ – Dušená hovězí loupaná plec, pepřová omáčka, polenta, grapefruitové glazé

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

TOSKÁNSKÉ POKUŠENÍ – Hruška, víno Chianti Classico, vanilková pěna, Cantucci

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Polévka z pečených brambor s tymiánem a sýrem Grana Padano –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Bianca olive e provola, mozzarella, sýr provolone, olivy, bazalka, Grana Padano

– 185 Kč

Tagliatelle s vepřovou panenkou, hříbky a cherry rajčaty – 195 Kč

Kuřecí stehno alla diavola s bramborovým pyré – 205 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Česnečka s vejci a chlebovými krutony, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

VEPŘOVÁ KOTLETA gratinovaná karamelizovanou cibulí, chorisem a cheddarem, americké brambory, malý salát coleslaw (bez lepku), 150g  –   179 Kč

WRAP „POLLO“ pšeničná tortilla plněná kousky kuřecích prsou, variací salátů a zeleniny, bramborové hranolky, česnekový dip, 300g – 175 Kč

SRBSKÉ RIZOTO s mletým masem, paprikami, cuketou a lilkem, sypané sýrem (bez lepku), 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 HOVĚZÍ LÍČKA tažená v kořenové zelenině s červeným vínem, listovým špenátem a bramborovou kaší (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Minestrone –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm) –   328 Kč

Hovězí hrudí na zelenině, bramborové noky s hříbky  –   345 Kč

Lasagne s kuřecím masem a špenátem  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Tlačenka z telecí hlavy – Dušená telecí hlava se šalotkovým dresinkem s řeřichovou majonézou, nakládanými cibulkami, okurkami s koprem a chlebovými krutony – 280 Kč

Jemný veloute z brambor a pórku – Jemný krém z pečených brambor a pórku s máslovým pórkovým ragú, jarní cibulkou, zahradní řeřichou, bramborovou zmrzlinou a s křupavým crumblem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Pstruh na ohni – Pečený pstruh na grilu se salátem z kimchi s jarní cibulkou se zelnou plackou s glazovanou čekankou a omáčkou z kvašeného zelí – 380 Kč

Králičí ragú na smetaně – Králičí ragú na smetaně s francouzskou hořčicí, restovanou zeleninou julienne a špekovým knedlíkem – 395 Kč

Dezerty:

Švestkový koláč – Kynutý švestkový koláč s křupavou máslovou drobenkou, zmrzlinou z pečené smetany a bourbonské vanilky a žloutkovou omáčkou s praženými mandlemi

– 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s kompotem z lesního ovoce, lehkým smetanovým krémem, přelivem z bílé čokolády a drobenkou ze sušených bílků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

GULÁŠOVÁ POLÉVKA –    59 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát –   199 Kč

TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 199 Kč

HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

PORCHETTA – pečená roláda z vepřového boku s bylinkami, špenát se sýrem Gran Biraghi a smetanou, bramborová kaše – 229 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.