Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pátek 17.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Houbový Kuba | Kroupy, lesní houby, majoránka, bylinky

Krémová čočková polévka | Pražská šunka, majoránka

Bůčkový rillete | Hořčičné semínko, nakládaná zelenina, brioška

Hlavní jídla:

Kuřecí roláda | Parmská šunka, kukuřičné pyré

Rybí kroketa | Koprová majonéza, celerový salát a jablkem

Mac & Cheese | Chlebová drobenka

Dezerty:

Koňaková špička | Višnový kompot

Datlový koláč |Slaný karamel, vanilková omáčka

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Dýňová polévka a granátové jablko – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Ragú z plodů moře, crustacea omáčka, olivy, smažené kapary, fenykl a rozpečená chilli bageta – 395 Kč

Trhaný salát s jablky granny smith, modrý sýr, konfitované ořechy, vlažný dresink –   297 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ BENÁTEK

Benátská kuchyně ukazuje, jak je Benátky místem setkávání Východu a Západu. Využívá hodně mořských plodů, protože Benátky jsou obklopeny lagunou. Mezi slavné pokrmy patří rizoto s inkoustem ze sépie, sladkokyselé sardinky a benátská játra. Často se jí také polenta, těstoviny s mořskými plody a malé občerstvení zvané cicchetti, podobné španělským tapas. Z dezertů jsou oblíbené Baicoli (druh sušenky) a tiramisu, které je sice populárnější v nedalekém Trevisu, ale i v Benátkách se těší velké oblibě. Celkově benátská kuchyně využívá čerstvé, místní suroviny a propojuje italské tradice s adriatickými chutěmi.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

POLENTA & BACCALÁ Šlehaná treska, smažená polenta, omáčka z petržele

ZUPPA DI CAROTE Mrkvová polévka, kurkuma, pomerančová redukce

DRUHÝ CHOD:

RADIATORIDomácí těstoviny Radiatori, pesto z kapusty, sýr Ricotta

VARIAZIONE DI FUNGHIVarianta pečených hub, krémová polenta, sýr Grana Padano

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

MACAFAME CAKE – Jablka a pekanové ořechy, kořeněná čokoládová zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zelná polévka s rajčaty San Marzano a chilli –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Fagotto all verdure, rajčatové sugo, paprika, cuketa, špenát, bazalka – 185 Kč

Risotto s olivami, bazalkou, mozzarellou, česnekem a cherry rajčaty – 185 Kč

Grilované kuřecí prso s caponatou – 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Česnekový krém s bramborami, vejci a krutony, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

SALTIM BOCCA, kuřecí prso na grilu balené sušenou šunkou a šalvějí, bramborové pyré, rukolová obloha s cherry rajčátky a balsamicem (bez lepku) – 179 Kč

ŘECKÁ MOUSAKA, grilovaný lilek s plátky brambor a masovým ragú, gratinovaný rajčaty a sýrem, tzatziki salát  – 175 Kč

SRBSKÉ VEPŘOVÉ NUDLIČKY s vyuzeným špekem, restovanými paprikami a rajčatovým protlakem, dušená rýže – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 PANNINI S PEČENÝM ROASTBEEFEM dorůžova, listem salátu, rajčetem a sýrem Cheddar, hranolky, chipotle majonéza  – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z pečeného celeru s lanýžovým olejem –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm)  –   328 Kč

Hovězí karabáček, fregola s hříbky, demi-glace  –   345 Kč

Mezzalune plněné mozzarellou s hříbkovou omáčkou  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný siven – Plátky marinovaného sivena s rybí emulzí s pažitkou, nakládanou červenou řepou a glazovaný salát Frisée s uzeným dresinkem – 280 Kč

Gulášová polévka – Gulášová polévka s hovězím žebrem a bramborami s nakládanými paprikami, čerstvou majoránkou a olejem z paprikáše – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Kynutý knedlík s uzenou brynzou – Kynutý knedlík plněný uzeným ovčím sýrem a pečenou kapustou, kysaným zelím, pohankou a omáčkou z podmáslí s libečkovým olejem – 380 Kč

Telecí játra na grilu – Pečená telecí játra na grilu do růžova s cibulovo – pepřovým ragú, smaženými bramborovými hranolky a listovým salátem s francouzským dresinkem – 395 Kč

Dezerty:

Pečené švestky – Karamelizované pečené švestky s tvarohovou pěnou, zmrzlinou z modrého máku a máslovou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Zmrzlina z arašídů s lehkým čokoládovým krémem, přelivem ze slaného karamelu a křupavým crumblem – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

ZELNÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU –    59 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ ŘÍZEČKY v petrželové strouhance, vařené brambory, kyselá zelenina –   199 Kč

 HOVĚZÍ NA FILIPÍNSKÝ ZPŮSOB s rajčaty a karotkou, jasmínová rýže – 199 Kč

SPAGHETTI AGLIO OLIO se slaninou a sýrem Gran Biraghi – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

FILET TRESKY S KAPAROVOU OMÁČKOU, opečený fenykl, sotýrované brambory s tymiánem a cibulkou – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...