POLEDNÍ MENU – Pátek 16.5.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pátek 16.5.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Krém z pečeného květáku, chlebové krutony, marinovaný losos – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Grilovaný losos, chřestové velouté, grenaille,ragú z chřestu – 369 Kč

Salát s čerstvým chřestem, pošírované hrušky, šlehaný kozí sýr –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ EMILIE ROMAGNI

Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al rag? – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým rag?.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

PARMESAN TART Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko

POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ Squaquerone Sýr, máta

DRUHÝ CHOD:

DOMÁCÍ ŠPAGETY – Pistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán

FILET Z TRESKY OBECNÉ – Cuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem,omáčka z parmské šunky

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 175,50 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 175,50 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 189 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 189 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 405 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 495 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 346,50 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 189 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 198 Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně – 229,50 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová polévka z pečených brambor s krutóny   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Fagotto cotto e spinaci rajčatové sugo, dušená šunka, špenát, mozzarella, bazalka

– 185 Kč

Risotto se špenátovým pestem a salsicciou

– 185 Kč

Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou a štouchanými bramborami – 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Dýňová polévka s opraženými krutony, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

SMAŽENÉ KRÁLIČÍ ŘÍZEČKY marinované v česnekovém mléce s domácím bramborovým salátem s majonézou a cibulí, 150g  –   179 Kč

KUŘECÍ PRSO gratinované máslovou brokolicí a mozzarellou s holandskou omáčkou, jasmínová rýže, fresh salátek (bez lepku), 150g – 175 Kč

VEPŘOVÉ NUDLIČKY GYROS na salátové variaci s orientálním dresinkem a pita chlebem, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

HOVĚZÍ LÍČKA dušená v kořenové zelenině s červeným vínem, bramborové pyré, silná omáčka demi glace (bez lepku), 150g

– 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Chřestová polévka –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Zelený chřest, brambory, vejce, kopr (předkrm) –   298 Kč

Hovězí karabáček, fregola s hříbky, demi-glace – 328 Kč

Lasagne s kuřecím masem a špenátem – 295 Kč

Profiterol se žloutkovým krémem, vanilková zmrzlina, horká čokoláda – 185 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Uzené kachní prso s okurkou – Za studena uzené kachní prso s carpacciem z presovaných okurek se sladkokyselým dresinkem s chilli, emulzí z avokáda a smaženou achilovkou – 280 Kč

Krém z pečeného pórku – Krémová polévka z pečeného pórku s bramborovým ragú, nakládaným pórkem, škvařenou pancettou a pažitkovým olejem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Libečkové halušky s romadúrem – Na másle pečené libečkové halušky s nakládaným stročkem a topinamburem s máslovou rajčatovou omáčkou a smaženým romadúrem se zauzenou libečkovou majonézou – 385 Kč

Konfitovaná hovězí plec – Konfitovaná hovězí plec v loji s krémovou kořenovou omáčkou s chřestem a jarní máslové brambory s pažitkou – 395 Kč

Dezerty:

Limetové řezy – Pistáciový piškot s lehkým limetovým krémem, zálivkou z mátového čaje, křupavou drobenkou a smetanovou zmrzlinou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Kefírová zmrzlina s kompotem z lesních borůvek, přelivem z hořké čokolády, kakaovým oplatkem a praskacím cukrem – 210 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.