POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 5.6.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 5.6.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Kachní Terina | Jablečné čatní, brioška

Chřestový krém

Kuskusový salát | Feta sýr, sušená rajčata, bylinky

Hlavní jídla:

Uzený hovězí hrudí | Bramborová kaše s chřenem, glazovaná mladá mrkev, omáčka z červeného vína

Filet z halibuta | Lesný houby, chřest, citronová omáčka Beurre Blanc

Pošírované vejce s koprovou omáčkou | Brambory grilované v Josperu

Dezerty:

Karamelizovaný Mille-Feuille | Vanilkový krém

Čokoládovo – malinový „Věneček

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Krém z mladého hrášku, krutony, zakysaná smetana – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Grilovaný halibut s těstovinami alla puttanesca – 369 Kč

Fritované kalamáry, česnekové aioli, bylinková bageta –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ EMILIE ROMAGNI

Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al ragu – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

PARMESAN TART Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko

POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ Squaquerone Sýr, máta

DRUHÝ CHOD:

DOMÁCÍ ŠPAGETYPistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán

FILET Z TRESKY OBECNÉCuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Fazolová polévka se zeleninou   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Melanzane e pancetta, lilkový krém, pancetta, cherry rajčata, mozzarella, Grana Padano, bazalka – 185 Kč

Risotto s chřestem a čerstvou salsicciou – 195 Kč

Grilovaný hovězí flank steak s pepřovou omáčkou a štouchanými bramborami

– 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

GULÁŠOVÁ POLÉVKA S BRAMBORAMI, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA gratinovaná chřestem a mozzarellou s holandskou omáčkou a gurmánskými bramborami, listový salát (bez lepku), 150g  –  179 – Kč

GRILOVANÝ SÝR HALLOUMI se sušenou šunkou na salátové variaci s cherry rajčaty a plátky bagety, olivový dip, 300g – 175 – Kč

KRŮTÍ ŠPÍZ protýkaný klobásou, paprikami a cibulí s curry omáčkou, bramborové rösti (bez lepku), 150g – 175 – Kč

Tip šéfkuchaře:

BURGUNDSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ špikovaná vyuzeným špekem v omáčce z kořenové zeleniny a červeného vána, karlovarské knedlíky, 150g – 195 – Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Polévka z bílého chřestu s lanýžovým olejem –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Tatarák z lososa, avokádo, šalotka (předkrm) –   328 Kč

Pečené kuře s nádivkou, bramborová kaše, nakladáná zelenina – 345 Kč

Tagliatelle s mořským vlkem, cherry rajčátky a rukolou – 295 Kč

Mačkané jahody s vanilkovou zmrzlinou a pistáciemi – 185 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Uzená kachní prsa s lanýžem – Plátky uzených kachních prsou s lanýžovým dresinkem, nakládanou řepou a černým rybízem se škvarkovým koblihem plněným kachní paštikou – 280 Kč

Gratinovaná cibulačka sýrem Comte – Gratinovaná francouzská cibulačka sýrem Comte s portským vínem a křupavými krutony z naší bagety – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Fish and chips – Smažený candát v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a kaparovou remuládou s křupavými hranolky a páleným citrónem – 385 Kč

Králičí salsiccia na grilu – Králičí salsiccia grilovaná na ohni s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem, krémovou omáčkou z hořčice se špenátem a vídeňskou cibulkou

– 395 Kč

Dezerty:

Malinový tart – Mandlové linecké těsto se zkaramelizovaným kokosem, sorbetem a krémem z litchi,malinovou omáčkou a meduňkovými výhonky – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Smetanová jahodová zmrzlina s kompotem z rebarbory, lehkým šlehaným krémem z růží, jahodovým gelem a křupavými kousky jogurtu – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

ŽAMPIÓNOVÝ KRÉM S PETRŽELÍ –    59 Kč

Hlavní jídlo:

GRILOVANÝ HERMELÍN v anglické slanině, pažitkové brambory, brusinky –   189 Kč

PRAŽSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ, hrášková rýže – 189 Kč

KUŘECÍ RIZOTO z bulguru s uzeným sýrem a zeleninou, kyselá okurka – 179 Kč

Tip šéfkuchaře:

1/4 PEČENÉ KACHNY NA KMÍNĚ, červené vinné zelí, kynuté houskové knedlíky

– 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.