Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 30.10.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Topinamburový krém | Liskový oříšek

Hummus z červené řepy | Chorizo, kadeřávek

Kachní terinka | Pošírovaná hruška, opečená brioška

Hlavní jídla:

Steak z podplečí | Bramborová kaše, divoká brokolice, houbová omáčka

Filet z Tresky | Cibulové pyré, kadeřávek, grilovaná kukuřice, panchetta

Dýňové Casarecce | Dýňové pyré, šalvej, parmesan

Dezerty:

Schwarzwaldský dort | Hořká čokoláda Valrhona, višně

Makový cheescake | Švestková omáčka

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Kuřecí vývar, maso, nudle a máslová zelenina – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Salát Niçoise s konfitovaným tuňákem – 339 Kč

Grilované kachní prso, bramborové šišky s mandlemi, švestková omáčka – 399 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ UMBRII

Kuchyně Umbrie se vyznačuje výraznými a zemitými chutěmi, zaměřenými na tradiční, domácí vaření. Klade důraz na přírodní a sezónní suroviny, které jsou připravovány jednoduše, aby vynikla jejich pravá chuť. Pokrmy často spojují syté a hřejivé prvky s jemným, svěžím kořeněním, což odráží hluboké propojení s krajinou a její pomalý, řemeslný přístup k jídlu. Jídla bývají vydatná a uspokojivá, oslavující rustikální a poctivé chutě bez zbytečné okázalosti.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

HOUBY A KAŠTANY Parmazán, mandle, jablka

ČOČKOVÁ POLÉVKA Kaštanová drobenka, křupavé Guanciale

DRUHÝ CHOD:

LINGUINE ALLA NORCINADomácí linguine, pecorino a černý pepř, ragú z klobásky

OLIVOVÉ KUŘE ALLA CACCIATORAPyré z celeru, šalvějový olej

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

BACI PERUGINA – Mousse z čokolády Gianduia, kompot z kaki, čokoládová poleva

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Slepičí vývar s Tyrolskými knedlíčky –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Fagotto cotto e spinaci, rajčatové sugo, dušená šunka, špenát, mozzarella a bazalka – 185 Kč

Domácí spaghetti alla puttanesca – 185 Kč

Pomalu tažená hovězí líčka na kořenové zelenině, červeném víně s bramborovým pyré – 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA, gratinovaná zeleným chřestem s mozzarellou, bramborová kaše, pikantní zelný salát (bez lepku) – 179 Kč

BRAMBOROVÉ LOKŠE plněné trhaným vepřovým masem se zadělávaným červeným zelím a opraženou cibulkou  – 175 Kč

MASO TŘÍ BAREV s restovanou zeleninou a žampiony v lehce pikantní omáčce, jasmínová rýže (bez lepku)  – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

 SMAŽENÉ KANČÍ ŘÍZEČKY v bylinkové strouhance s bramborovým salátem s majonézou a jemně krájenou cibulkou – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Květáková polévka s česnekovým krutonem –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Arancini Milanese, uzená majonéza, okurka (předkrm)  –   315 Kč

Ravioli se sýrem Taleggio a lanýžovým olejem  –   315 Kč

Tagliatelle alla cacciatore  –   288 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Salát z telecího jazyka – Plátky telecího uzeného jazyka s BBQ bujónem a nakládaným fenyklem, nektarinkami v chilli dresinku, křenovou emulzí a mladým wasabi – 280 Kč

Gratinovaná cibulačka – Gratinovaná francouzská cibulačka blaťáckým zlatem s portským vínem a máslovými krutony z naší bagety – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Fish and chips – Smažený candát v pivním těstíčku s mačkaným hráškem se šalotkou a kaparovou remuládou s křupavými hranolky a páleným citronem – 390 Kč

Kachní salsiccia – Glazovaná kachní salsiccia na ohni s kapustovým pyré a salátem z kapusty se špekem, křupavými kroupami a silnou kachní šťávou – 385 Kč

Dezerty:

Borůvkový koblížek – Smažený koblížek plněný borůvkovou marmeládou s krémem ze zakysané smetany, přepuštěným máslem a zmrzlinou z citronové kůry – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Sorbet z černého rybízu s lehkým šlehaným krémem, pomerančovou marmeládou, přelivem z hořké čokolády a praženými mandlemi – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

HOVĚZÍ VÝVAR S NUDLEMI –    59 Kč

Hlavní jídlo:

PEČENÁ KRŮTÍ PRSA s omáčkou Choron, americké brambory s karotkou –   199 Kč

 CHILLI CON CARNE s kysanou smetanou, pšeničná tortilla – 199 Kč

 DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s vanilkovým krémem – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

CAESAR SALÁT S GRILOVANÝMI KUŘECÍM MASEM, vařeným vejcem, sýrem Gran Biraghi a česnekovými krutóny – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Velouté z kysaného zelí | Hovězí svíčkový wonton, kysané zelí, bylinkový olej, pažitka, uzená paprika

Celerový Waldorf | Jemně krájený celer, hrozny, pražené vlašské ořechy, křupavá jablka, jogurt a ořechový olej

Hlavní jídla:

Kachní prsa s hruškou | Kachní prsa podávaná s hruškou marinovanou v hřebíčku, palačinkou, kedlubnou a červeným zelím

Dýňové gnocchi | Jemné dýňové gnocchi, pyré z dýně, datlový sirup, datle Medjool, semínka granátového jablka, tvaroh, kokosový krém

Dezerty:

Kaštany | Kaštanová pěna s karamelovým krémem, ořechový křeh a lískovo-oříšková zmrzlina

Sezónní překvapení od našeho cukráře — Vytvořené s uměním a precizností

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.

Sleduj
Hledat
Načítám

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...