POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 26.6.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 26.6.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Vichyssoise, chlazená polévka z pórku a brambor, citrónový créme fraiche – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Glazovaná červená řepa, pastis, kozí sýr a konfitované ořechy – 269 Kč

Caesar salaá, grilovaný losos, strouhané vejce, slanina a krutony –   369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ LAZIO

Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOAST PINSA ROMANA Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát

ARTIČOKOVÁ POLÉVKA Brambory, artyčok, estragon

DRUHÝ CHOD:

TĚSTOVINY AMATRICIANAMezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr

JEHNĚČÍ S BRAMBORYJehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová houbová polévka s krutony   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Bianca ai fotmaggo scamorza, scamorza, gorgonzola, mozzarella, Grana Padano, pepř – 185 Kč

Domácí tagliatelle s masovým ragú a sýrem Grana Padano – 185 Kč

Grilované kachní prso s pečenou červenou řepou a omáčkou demi-glace – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KRŮTÍ PRSA na variaci salátů a zeleniny s hořčičným dresinkem a rozpečeným pita chlebem, 300g  –   179 Kč

LASAGNE „POLLO SPINACHI“, italské těstoviny s kousky kuřecích prsou a špenátem ve smetanovém bešamelu zapečené mozzarellou, 300g – 175 Kč

VEPŘOVÁ KOTLETA NA GRILU se sýrovou omáčkou, smažené bramborové rösti (bez lepku), 150g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

PEČENÝ PSTRUH NA MÁSLE s restovanými bramborami na slanině s cibulí a česnekem (bez lepku), 250g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Gazpacho –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Zelený chřest s vejcem a holandskou omáčkou (předkrm) –   298 Kč

Pečené kuře s nádivkou, bramborová kaše, nakladáná zelenina – 345 Kč

Vanilková zmrzlina, jahody, bazalka, sušenka – 185 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný daněk s chimichurri – Marinovaný dančí hřbet v jalovci s pikantní chimichurri a nakládanou divokou brokolicí s kořeněnou omáčkou – 280 Kč

Polévka z pečených lišek – Jemný krém z pečených lišek s kmínovou sedlinou, nakládaným sladkokyselým stročkem s křupavou pohankou a majoránkou – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Špagety po uhlířsku – Čerstvé žloutkové špagety se sušeným škvařeným lalokem a žloutkovou emulzí s fermentovaným zeleným pepřem a ovčím sýrem – 380 Kč

Hovězí svíčková na smetaně – Hovězí svíčková na smetaně s omáčkou z kořenové zeleniny, karlovarským knedlíkem, citronovou šlehačkou a marmeládou z brusinek

– 395 Kč

Dezerty:

Kynutý knedlík – Kynutý knedlík plněný domácí broskvovou marmeládou s citronovým krémem ze zakysané smetany, přepuštěným máslem a cukrem s tonka fazolí – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Kefírová zmrzlina s kompotem z černého rybízu, křupavými palačinkami z bílého máku a rybízovým přelivem z bílé čokolády – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVOU ZAVÁŘKOU –    59 Kč

Hlavní jídlo:

 KRŮTÍ PRSA NA GRILU, brambory s máslem, rajčatový salát –   199 Kč

ZVĚŘINOVÉ RAGÚ na víně a jalovci, bramborové krokety – 199 Kč

KOPROVÁ OMÁČKA s hovězím masem, domácí houskové knedlíky – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

VEPŘOVÁ PANENKA S OMÁČKOU Z DIJONSKÉ HOŘČICE, karotka s brokolicí na másle, pečené batáty – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.