Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 12.6.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Vepřová tlačenka | Nakládaná cibule, hořčice, kváskový chléb
Květáková polévka | Lanýž
Quinoa salát | Avokádo, rajčata, brokolice
Hlavní jídla:
Hovězí Líčka | Bramborová kaše, nakládaná kořenová zelenina, omáčka z červeného vína
Filé z candáta | Jarní zelenina, Miso omáčka
Tikka Masala | Sladký brambor, čekanka, koriandr
Dezerty:
Čokoládová pěna | Griotka likér, Tonka fazole, třešně
Medovník

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Kuřecí vývar z farmářského kuřete a šafránové bylinky – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Chobotnicové capaccio s čerstvou pastou, česnekem a čili, citrónová omáčka
– 369 Kč
Losos z grilu s velouté omáčkou a bramborovo/chřestové ragú, sušená rajčata
– 369 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ LAZIO
Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOAST PINSA ROMANA – Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát
ARTIČOKOVÁ POLÉVKA – Brambory, artyčok, estragon
DRUHÝ CHOD:
TĚSTOVINY AMATRICIANA – Mezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr
JEHNĚČÍ S BRAMBORY – Jehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Kapustová polévka se zeleninou – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Fagotto cotto e spinaci, rajčatové sugo, dušená šunka, špenát, mozzarella, bazalka – 185 Kč
Domácí spaghetti alla carbonara – 185 Kč
Grilované kachní prso na pomerančích se štouchanými bramborami – 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Bramboračka s houbami, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
ROASTBEEF na římském salátu s vařeným vejcem, parmazánem a ančovičkovým dresinkem, pečený domácí pivní rohlík, 300g – 179 Kč
GNOCCHI AL FORMAGGIO, bramborové noky ve smetanové omáčce se čtyřmi druhy sýra sypané opraženou cibulkou, 300g – 175 Kč
SMAŽENÝ ŘÍZEK z kuřecích prsou s domácím bramborovým salátem s majonézou a citronem, 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
PEČENÉ KACHNÍ PRSO NA TYMIÁNU s listovým špenátem a restovanými bramborami grenaille (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Hrášková polévka s krutony – 95 Kč
Hlavní jídlo:
Listový salát, tuňák, brambor, vejce (předkrm) – 325 Kč
Pečené kuře s nádivkou s novým bramborem a špenátem – 345 Kč
Spaghetti s chřestem, pancettou a chilli – 295 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Marinovaný hovězí tartar – Marinovaný hovězí tartar s lanýžovou majonézou, nakládanými cibulkami s telecím consommé a smaženými byčími achilovkami – 280 Kč
Dršťková polévka – Dršťková polévka s telecími nožičkami, fermentovanými paprikami, nakládanou cibulí a čerstvou majoránkou – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Konfitované kachní stehno – Konfitované kachní stehno se zadělávaným červeným zelím, bramborovými šiškami s křupavou cibulkou a silnou kachní šťávou – 395 Kč
Telecí Stroganov s jasmínovou rýží – Telecí Stroganov z telecí kýty s pečenými krémovými žampiony, nakládanými okurkami, restovanou cibulkou s jasmínovou rýži a pažitkou
– 395 Kč
Dezerty:
Tvarohová palačinka s malinami – Palačinka plněná lehkým tvarohovým krémem s přelivem z malin a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Čokoládová zmrzlina se šlehaným smetanovým krémem, kompotem z višní, přelivem z griotky a křupavou kakaovou drobenkou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
ČESNEČKA S OSMAŽENÝM CHLEBEM – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ SÝR, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka – 189 Kč
KUŘECÍ NUDLIČKY NA SMETANĚ se žampióny, tarhoňa – 189 Kč
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ Z PŘEŠTICKÉHO VEPŘOVÉHO, houskové knedlíky – 179 Kč
Tip šéfkuchaře:
STEAK Z VEPŘOVÉ KRKOVICE S PEPŘOVOU OMÁČKOU, pečená červená cibule s tymiánem, restované brambory – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.