Od 23. května se střešní terasa Four Seasons Hotel Prague znovu proměnila do restaurace MIRU.
Tento výjimečný prostor s pouhými čtyřmi stoly, obklopený japonskou zahradou a s výhledem na Pražský hrad, nabízí intimní atmosféru pro jedinečný večer pod širým nebem.

Za letošním menu stojí japonský šéfkuchař Toshikazu Kato z Four Seasons Hotel des Bergues v Ženevě a Nicholas Trosien, šéfkuchař pražského hotelu Four Seasons. Společně představují zcela nové devítichodové degustační menu, které propojuje precizní japonské techniky s odvážnými chutěmi Peru.


Hosté se mohou těšit mimo jiné na:
- křupavou rýži s pikantním tuňákem a krabem královským,
- mořského vlka usuzukuri s UME Aji Amarillo omáčkou,
- černou tresku v yuzu miso s jalape?o a kunafou,
- a výběr nigiri – lanýžový tuňák, krémový losos a doráda s yuzu.



Menu pak završují sofistikované masové chody i dezerty včetně yuzu chantilly krému, kokosové granity a saké sorbetu.


„Letos jsme do menu zapracovali několik překvapení a interaktivních prvků. Každý chod je technicky precizní, minimalistický a nechává vyniknout samotným surovinám,“ říká šéfkuchař Nicholas Trosien. „Jsem obzvlášť hrdý na naši nigiri selekci a dezerty, na kterých zapracoval celý cukrářský tým.“


Toshikazu Kato dodává: „Každý rok se snažíme koncept restaurace MIRU posunout dál. ‚Kaizen‘ – tedy neustálé zlepšování – je filozofie, která nás vede. Výsledkem je harmonické spojení tradice a inovace, servírované s výhledem na krásnou Prahu.“

Restaurace MIRU zahajuje svou sezónu 23. května 2025 a bude otevřena od úterý do soboty vždy od 18:00. Cena devítichodového menu je 5 550 Kč, s možností párování s nápoji za 2 000 Kč, nebo nealkoholickým párováním za 1 000 Kč.

Rezervace je nutná předem na telefonním čísle +420 221 426 880 nebo e-mailem na restaurant.prague@fourseasons.com.













Zdroj foto: Restaurace MIR, Four Seasons Hotel Prague