Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Úterý 9.9.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Krém z červené řepy, kozí sýr – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Kuřecí prso supreme, omáčka z pečených paprik, ricottové noky – 329 Kč
Trhané hovězí žebro na kváskovém chlebu, lišková majonéza, nakládaná cibule
– 295 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ TOSKÁNSKA
Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOSKÁNSKÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA „ALL’UCCELLETTO” – Fazole Borlotti, Guanciale, “Soffritto” olej
ARTYČOKY A PANZANELLA – Konfitovaná artyčoková srdíčka, rajčata, Pecorino Toscano, pesto ze sušených rajčat
DRUHÝ CHOD:
RADIATORI ALLA MUGELLANA – Těstoviny Radiatori, ragú z uzené kachny, olej z kakaových bobů
„VERZA ALLA FIRENTINA“ LARDELLATA – Grilované zelí, brokolicové pyré, fondue z toskánského sýra Pecorino, špek
TŘETÍ CHOD:
TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb
ZUPPA INGLESE – Křupavé kakaové boby, vanilková zmrzlina
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Brokolicová polévka s krutóny – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Prosciutto cotto e zucchine, rajčatové sugo, dušená šunka, cuketa, Grana Padano – 185 Kč
Domácí spaghetti alla Bolognese – 185 Kč
Pečená treska na bylinkách, olivách, kaparech, cherry rajčatech s bazalkou a máslovými bramborami – 225 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Hráškový krém s krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
STEAK Z KUŘECÍCH PRSOU pečený v uzené paprice, s grilovanými paprikami, cuketou a lilkem, smetanová bazalková omáčka, jasmínová rýže (bez lepku), 150g – 179 Kč
VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ v cibulovém základu se špenátem a bramborovými knedlíky, 150g
– 175 Kč
BYLINKOVÁ PALAČINKA plněná listovým špenátem, šunkou a sýrem, s holandskou omáčkou a pečenými brambory na rozmarýnu , 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
BBQ BURGER, mleté hovězí maso v sezamové briošce se salátem, rajčetem, cheddarem, slaninou a BBQ omáčkou, bramborové hranolky, 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Čočková polévka s pastrami – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí supreme, fregola s houbovým ragú – 345 Kč
Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Roláda z candáta – Pošírovaná roláda z candáta s emulzí z řeřichy s jemnou omáčkou z pečených rajčat a rajčatového oleje s nakládaným bílým chřestem a amarantem
– 280 Kč
Konfitované kachní srdíčka – Konfitované kachní srdíčka s pečenou bramborovou plackou na ohni s kedlubnovým zelím, houbovou pěnou a silnou kachní šťávou s majoránkou
– 280 Kč
Hlavní jídlo:
Špecle s uzenou brynzou – Restované špecle s krémovou zauzenou brynzou, pohankovým popcornem, jarní cibulkou, křupavými chipsy z kadeřávku a horským sýrem s jemnou pěnou – 380 Kč
Telecí roláda v mrkvi – Telecí roláda v mrkvi s kořeněným máslem, hráškem na ohni se smaženými bramborami s tvarohem a jemnou máslovou omáčkou z telecích kostí
– 395 Kč
Dezerty:
Rýžová kaše – Mléčná rýžová kaše s bourbonskou vanilkou, pečenými jablky, karamelovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou ze zakysané smetany – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Tvarohová zmrzlina s marmeládou z lesních borůvek a černého rybízu, s přelivem z hořké čokolády a křupavými oplatky z lískových oříšků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
KUŘECÍ VÝVAR S TĚSTOVINAMI – 59 Kč
Hlavní jídlo:
KRŮTÍ KARI S ČERVENOU ČOČKOU a koriandrem, jasmínová rýže – 199 Kč
DOMÁCÍ HALUŠKY S BRYNZOU, škvařenou slaninou a křupavou cibulkou – 199 Kč
KUŘECÍ STEHNO V CHILLI STROUHANCE, bramborové pyré, mesclun – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
VEPŘOVÁ PANENKA S OMÁČKOU ZE ZELENÉHO PEPŘE, barevná karotka na másle, šťouchané brambory se slaninou – 239 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.