POLEDNÍ MENU – Středa 3.9.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Středa 3.9.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Dýňový krém – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Ragú z kalamárů, rajčata, paprika, olivy, chorizo, bylinková bageta – 389 Kč

Tuňákový rillettes, cr?me fraîche, pečené brambory, kukuřice, kyselá cibule

–   365 Kč

Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ –   204 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ TOSKÁNSKA

Toskánská kuchyně je známá svou jednoduchostí, autentičností a hlubokým spojením s půdou. Je založena na principech cucina povera („chudá kuchyně“) a klade důraz na sezónní produkty, luštěniny, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej a rustikální chléb, který se často používá do polévek a salátů, aby se neplýtvalo. Chutě jsou přímočaré, ale bohaté, a zdůrazňují kvalitu místních surovin spíše než propracované techniky.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

TOSKÁNSKÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA „ALL’UCCELLETTO” Fazole Borlotti, Guanciale, “Soffritto” olej

ARTYČOKY A PANZANELLA Konfitovaná artyčoková srdíčka, rajčata, Pecorino Toscano, pesto ze sušených rajčat

DRUHÝ CHOD:

RADIATORI ALLA MUGELLANATěstoviny Radiatori, ragú z uzené kachny, olej z kakaových bobů

„VERZA ALLA FIRENTINA“ LARDELLATAGrilované zelí, brokolicové pyré, fondue z toskánského sýra Pecorino, špek

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ Jablečný kompot, žitný chléb

ZUPPA INGLESE – Křupavé kakaové boby, vanilková zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Kapustová polévka se zeleninou –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Tonno e cipolle, rajčatové sugo, tuňák, cibule, cherry rajčata, bazalka – 185 Kč

Domácí tagliatelle alla bolognese – 195 Kč

Krůtí saltimbocca s grilovanou zeleninou – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Celerový krém s opraženou slaninou, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

VEPŘOVÁ KOTLETA plněná slaninou, žampiony a sýrem s dušenou rýží, malý listový salát, 150g  –   179 Kč

KRŮTÍ STEAK NA TYMIÁNU s pepřovou omáčkou a steakovými hranolky (bez lepku), 150g – 175 Kč

PENNE RIGATE „POLLO SPINACHI“ italské těstoviny s kousky kuřecích prsou a listovým špenátem ve smetanovém bešamelu, sypané parmazánem, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

ANGLICKÝ ROASTBEEF pečený dorůžova se smaženými bramborami ve slupce, vyuzená majonéza (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Hrášková polévka s krutony –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Roastbeef s majonézou a Padrón papričkami (předkrm) –   325 Kč

Siven Alsaský, bramborové pyré, nakladáná zelenina –   368 Kč

Mezzalune plněné mozzarellou s liškovou omáčkou  –   315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Šlehaný Horský sýr – Šlehaný Horský sýr s nakládanou dýní v anýzu se salátem z polníčku a červené čekanky s uzenými mandlemi a višňovým gelem – 280 Kč

Pikantní velouté z říčních raků – Pikantní krém z pošírovaných raků s rybí sedlinou, nakládanými paprikami s petrželí, koriandrovým olejem a zahradní řeřichou – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Sekaná pečeně v bránici – Sekaná pečeně v bránici s nakládanými okurkami se salátem z petržele a cibule, s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem a šťávou z pečených kostí – 380 Kč

Konfitovaný uzený jazyk – Konfitovaný uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou s jablky, karlovarský knedlík s citronovou kůrou a špekem se smaženým křenem – 390 Kč

Dezerty:

Čokoládový tart – Kakaové linecké těsto s lehkým tvarohovým krémem, višňovým želé, sorbetem z hořké čokolády a křupavou mandlovou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Zmrzlina z modrého máku se švestkovými povidly, křupavou máslovou drobenkou a žloutkovým krémem – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

ZELENINOVÝ BORŠČ S KOPREM –    59 Kč

Hlavní jídlo:

DOMÁCÍ KARBANÁTEK, šťouchané brambory s cibulkou, rajčatový salát –   199 Kč

 KUŘECÍ KARI RIZOTO se sýrem a kyselou okurkou – 199 Kč

KOPROVKA SE DVĚMA VEJCI 63°, pečené zámecké brambory – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

HOVĚZÍ LOUPANÁ PLEC NA ČERVENÉM VÍNĚ s restovanými žampióny a zeleninou, pastinákové pyré – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.