Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pondělí 1.9.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Dýňový krém – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Ragú z kalamárů, rajčata, paprika, olivy, chorizo, bylinková bageta – 389 Kč
Tuňákový rillettes, cr?me fraîche, pečené brambory, kukuřice, kyselá cibule
– 365 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie/ – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ SICÍLIE
Sicilská kuchyně je živou směsí středomořských chutí, formovanou řeckými, arabskými a španělskými vlivy. Vyznačuje se čerstvými mořskými plody, citrusy, olivami, kapary a aromatickými bylinkami. Mezi typické pokrmy patří arancini, caponata a pasta alla Norma. Cannoli a cassata odrážejí bohatou cukrářskou tradici ostrova. Jde o kuchyni založenou na sezónnosti, jednoduchosti a výrazné chuti.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
CUKETOVÁ POLÉVKA – Cuketa, kuskus, dýňový olej
SALÁT „ALLA SICILIANA“ – Chrest, ricotta, meruňky, ančovičky, piniové oříšky,
pistáciové pesto
DRUHÝ CHOD:
SPAGHETTI CON LE SARDE – Ančovičky, fenykl, rozinky, arašídy, šafrán
KUŘECÍ SUPREME „ALLA TRAPANESE“ – Pistácie, sušená rajčata, červená cibule, Marsala
TŘETÍ CHOD:
TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb
RICOTTA MILLEFEUILLE – Pomerančový kompot, pistáciová šlehaná ganache, mandlový sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Luštěninová polévka se zeleninou a pancettou – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Ungherese, rajčatové sugo, pancetta, mozzarella, bazalka – 185 Kč
Risotto s bresaolou a sušenými rajčaty – 185 Kč
Grilovaný losos na bylinkách s restovaným špenátem na česneku a kukuřičnou polentou – 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Špenátový krém s krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
TELECÍ SOTÉ NA HŘÍBKÁCH zjemněné smetanou a bílým vínem, domácí bramboráčky ovoněné majoránkou, 150g – 179 Kč
KUŘECÍ PRSA NA GRILU s restovanou zeleninou na olivovém oleji, hořčičná omáčka, jasmínová rýže (bez lepku), 150g – 175 Kč
UZENÁ KRKOVIČKA dušená na páře se zadělávanou čočkou nakyselo a kyselou okurkou, 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
VEPŘOVÁ PANENKA protýkaná sušenými rajčaty a uzeným špekem s dýňovým pyré a máslovou brokolicí (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Minestrone – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr – 375 Kč
Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Šlehaný Horský sýr – Šlehaný Horský sýr s nakládanou dýní v anýzu se salátem z polníčku a červené čekanky s uzenými mandlemi a višňovým gelem – 280 Kč
Pikantní velouté z říčních raků – Pikantní krém z pošírovaných raků s rybí sedlinou, nakládanými paprikami s petrželí, koriandrovým olejem a zahradní řeřichou – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Sekaná pečeně v bránici – Sekaná pečeně v bránici s nakládanými okurkami se salátem z petržele a cibule, s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem a šťávou z pečených kostí – 380 Kč
Konfitovaný uzený jazyk – Konfitovaný uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou s jablky, karlovarský knedlík s citronovou kůrou a špekem se smaženým křenem – 390 Kč
Dezerty:
Čokoládový tart – Kakaové linecké těsto s lehkým tvarohovým krémem, višňovým želé, sorbetem z hořké čokolády a křupavou mandlovou drobenkou – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Zmrzlina z modrého máku se švestkovými povidly, křupavou máslovou drobenkou a žloutkovým krémem – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
CIBULAČKA SE SÝROVÝMI KRUTÓNY – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ SÝR, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka – 199 Kč
HOVĚZÍ GULÁŠ se šalotkou a jarní cibulkou, bagel – 199 Kč
HRACHOVÁ KAŠE s pečeným krůtím masem, kyselá okurka – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
KACHNÍ PRSA S OMÁČKOU Z ČERVENÉHO VÍNA, batátové pyré, balsamico karotka
– 249 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.