Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 24.7.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Kuřecí vývar, houbová raviola, máslová zelenina – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Chobotnicové ragú, crustacea omáčka, sušená rajčata, kapary, bylinková bageta
– 349 Kč
Dušená telecí líčka, smržová omáčka s bylinkami, bramborové noky – 369 Kč
Degustační talířek belgických pralinek 4ks /vanilka, oříšek, káva, pistácie – 204 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ KAMPANIE
Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
NAPOLETÁNSKÁ FRISELLA – Pinsa, rajčatová variace, omáčka z tuňáku, grilovaná kukuřice
CHLAZENÁ POLÉVKA PIZAIOLA – Rajčatová polévka, Stracciatella sýr, oreganový olej
DRUHÝ CHOD:
ŠPAGETY AGLIO E OLIO S ANČOVIČKOVOU COLATUROU Z CETARY – Konfitovaný česnek, chilli olej, petrželkové coulis, ančovičková omáčka, opečený chléb
KRÁLÍK Á LA ISCHIA – Králičí stehno, černé olivy, redukce z bílého vína, pikantní omáčka z cherry rajčat
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
OLIVOVÁ PĚNA – Mandlové křupky, cantaloupe brunoise, limoncello sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Krémová květáková polévka s petrželovým olejem a sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Tonno e rucola, rajčatové sugo, tuňák, cherry rajčata, rukola, oregáno, bazalka
– 185 Kč
Risotto s čerstvou salsicciou a zeleným chřestem – 195 Kč
Grilovaný losos na bylinkách s citrónovým risottem – 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Staročeská bramboračka, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSA „GYROS“ s pečeným bramborem ve slupce, grilovaným lilkem, cuketou a sušenými rajčaty, silná omáčka demi glace (bez lepku), 150g – 179 Kč
VEPŘOVÉ NUDLIČKY ve smetanové omáčce s estragonem, fenyklem a zázvorem, pečená jasmínová rýže, 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
ZAUZENÝ ČERSTVÝ LOSOS NA GRILU, podávaný na variaci trhaných listů, rukoly a polníčku s koprovým dresinkem, rozpečený toast, 300g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Květáková polévka s česnekovým krutonem – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Zeleninový salát s ovčím sýrem (předkrm) – 295 Kč
Telecí plec, fregola, lišky, špenát, demiglace – 355 Kč
Spaghetti s uzeným lososem, špenátem a smetanou – 298 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Kachní paštika s višněmi – Jemná kachní paštika s portským vínem a marmeládou z višní, nakládanou hořčicí, svatojánskými ořechy a zmrzlinou z lískových ořechů – 280 Kč
Kulajda s vejcem a liškami – Krémová kulajda s pošírovaným vejcem a nakládanými liškami s koprovým olejem a křupavou bramborovou slámou – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Makrela na grilu – Makrela pečená na grilu s lilkovým pyré a koprovou gremolatou s nakládanými topinambury a omáčkou z vermutu s pažitkou – 395 Kč
Knedlík plněný krkovicí – Bramborový knedlík plněný konfitovanou krkovicí s cibulovým zelím, cibulí v sádle a máslovou omáčkou z uzených žeber – 390 Kč
Dezerty:
Třešňová bublanina – Nadýchaná třešňová buchta se zmrzlinou z pečené smetany, vanilkovým cukrem a žloutkovou omáčkou s křupavými kousky mandlí – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Jahodový sorbet s tvarohovým krémem z mléčné čokolády, kakaovým přelivem, křupavým oplatkem a sušeným jogurtem – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
HOVĚZÍ VÝVAR S MASOVÝMI KNEDLÍČKY – 59 Kč
Hlavní jídlo:
LASAGNE BOLOGNESE s mozzarellou, listové saláty s octem balsamico – 199 Kč
LIBOVÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky – 199 Kč
RYBÍ PRSTY V PANKO STROUHANCE, bramborová kaše s pažitkou, polníček – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
KRŮTÍ PRSA PLNĚNÁ KOZÍM SÝREM A SUŠENÝMI RAJČATY, pečená karotka s pastinákem, restované brambory, omáčka demi – glacé – 239 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.