POLEDNÍ MENU – Pondělí 7.7.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pondělí 7.7.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Chlazená okurkovo-koprová polévka Tarator s Keta kaviárem – 129 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Mesclun salát s grilovanou chobotnicí, nakládanými žampióny a smaženými kapary

– 349 Kč

Tomato risotto s mozzarelou a bazalkovým pestem –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ KAMPANIE

Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

CUKETA ALLA SCAPECE Smažená cuketa, šalvějové pesto, mátový olej

POLÉVKA Z MUŠLÍ A BÍLÝCH FAZOLÍ Studená polévka z mušlí, cannellini fazole, petrželkové coulis, krutony, chilli olej

DRUHÝ CHOD:

NOKY PO SORRENTSKUBramborové noky, omáčka marinara, mozzarellová omáčka s citronem

PLNĚNÝ LILEK A SÝR PROVOLAUzený sýr provola, bazalková Salsa Verde

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

CARPRESE – Mandlový krém, Čokoládové tuille, Citronová zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Luštěninová polévka se zeleninou a pancettou  –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Salamino e peperoni, rajčatové sugo, pikantní salám, paprika, mozzarella, bazalka – 185 Kč

Risotto s treskou, cuketou, kapary, cherry rajčaty a česnekem – 195 Kč

Grilované kuřecí prso s parmazánovou omáčkou a kukuřičnou polentou – 215 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Kukuřičný krém s opraženou slaninou, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA NA GRILU s dušenou brokolicí a kuskusem, omáčka ze sušených rajčat, 150g  –   179 Kč

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY s uzenou krkovičkou, hráškem, vejcem a sýrem, malý zelný salát, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

VYUZENÁ HOVĚZÍ LÍČKA dušená v kořenové zelenině s restovanými silver cibulkami, slaninou a žampiony, bramborové pyré (bez lepku), 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Hrášková polévka s krutony –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Burrata s rajčaty a bazalkou (předkrm) –   335 Kč

Tagliatelle s liškami, rozmarýnem a baby špenátem – 295 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Tarator s kefírem – Studená okurková polévka s kefírem, koprem, pečeným česnekem, bylinkovým olejem a uzenými vlašskými ořechy – 280 Kč

Konfitované srdíčka s majoránkou – Konfitované kachní srdíčka s kedlubnovým zelím, salátem z cibule a petržele s majoránkovou šťávou a česnekové krutony – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Králičí ragú se špenátovými noky – Králičí ragú s noky z pečených brambor a špenátu s křupavým kadeřávkem, nakládanou hořčicí a horským sýrem – 385 Kč

Telecí na houbách – Telecí roláda s jemnou omáčkou z lesních hub s nakládanými liškami, jarní cibulkou, škvařeným špekem a jasmínovou rýží – 395 Kč

Dezerty:

Pečené blumy – Karamelizované pečené blumy s tvarohovou espumou, zmrzlinou z modrého máku a máslovou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s ostružinovým kompotem, přelivem z bílé čokolády, křupavými praženými mandlemi – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

CIBULAČKA SE SÝROVÝMI KRUTÓNY –    59 Kč

Hlavní jídlo:

 SMAŽENÝ SÝR, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka –   199 Kč

HOVĚZÍ GULÁŠ se šalotkou a jarní cibulkou, bagel – 199 Kč

HRACHOVÁ KAŠE s pečeným krůtím masem, kyselá okurka – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

KACHNÍ PRSA S OMÁČKOU Z ČERVENÉHO VÍNA, batátové pyré, balsamico karotka

– 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.