Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 4.7.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Krémová mušlová polévka se šafránem a křupavý plátek bagety – 129 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Cuketový salát, špenát, bylinky a sýr fitaki – 249 Kč
Rolované kuře na estragonu, glazovaný hrášek – 299 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ KAMPANIE
Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
CUKETA ALLA SCAPECE – Smažená cuketa, šalvějové pesto, mátový olej
POLÉVKA Z MUŠLÍ A BÍLÝCH FAZOLÍ – Studená polévka z mušlí, cannellini fazole, petrželkové coulis, krutony, chilli olej
DRUHÝ CHOD:
NOKY PO SORRENTSKU – Bramborové noky, omáčka marinara, mozzarellová omáčka s citronem
PLNĚNÝ LILEK A SÝR PROVOLA – Uzený sýr provola, bazalková Salsa Verde
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
CARPRESE – Mandlový krém, Čokoládové tuille, Citronová zmrzlina
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Fazolová polévka se zeleninou – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Bianca con pomodorini e pesto, bazalkové pesto, cherry rajčata, mozzarella, Grana Padano – 185 Kč
Risotto s bresaolou, sušenými rajčaty, cibulí a sýrem Grana Padano – 195 Kč
Grilované kuřecí prso s houbovou omáčkou a štouchanými bramborami – 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Žampionový krém s krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSA na grilu gratinovaná slaninou, žampiony a nivou, steakové hranolky, šopský salát (bez lepku), 150g – 179 Kč
VEPŘOVÉ NUDLIČKY na salátové variaci s orientálním dresinkem a rozpečeným pita chlebem, 300g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
VEPŘOVÁ PANENKA pečená dorůžova s hráškovými lusky, baby karotkou a dýňovým pyré (bez lepku), 150g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Restaurace má od 27.6. do 4.7. zavřeno.
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Stracciatella se salátem – Buvolí stracciatella s listovým salátem, bazalkovým pestem s nakládanými rajčaty a uzeným olivovým olejem – 280 Kč
Rybí polévka – Jemná rybí polévka s rajčaty a estragonem s pečenými rybami, slávkami a nakládaným fenyklem s koprem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Kuře na paprice – Kuřecí stehno v silné omáčce z pečených paprik s křupavou cibulí, pažitkou a tarhoňou se zakysanou smetanou – 385 Kč
Krkovice s Café de Paris – Konfitovaná vepřová krkovice s kořeněným máslem Café de Paris a silnou hořčičnou omáčkou se smaženými hranolky – 395 Kč
Dezerty:
Rebarborový tart – Linecké těsto s krémem z bílé čokolády s kardamonem, rebarborovým sorbetem, lehkým žloutkovým krémem a praženými mandlemi – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Citrónová zmrzlina se šlehaným krémem z ricotty, broskvovým kompotem, přelivem z citrusové kůry a křupavým chipsem z bílků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
CHLAZENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA – 59 Kč
Hlavní jídlo:
PIKANTNÍ KATŮV ŠLEH se zeleninou, americké brambory – 199 Kč
GRATINOVANÝ LILEK s masovým ragú a mozzarellou, pšeničný bulgur – 199 Kč
SMAŽENÉ ŽAMPIÓNY, brambory vařené v páře, tatarská omáčka – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
HOVĚZÍ KULATÁ PLEC SE SVÍČKOVOU OMÁČKOU, nakládané brusinky, domácí houskové knedlíky – 249 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.