POLEDNÍ MENU – Úterý 1.7.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Úterý 1.7.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Krémová mušlová polévka se šafránem a křupavý plátek bagety – 129 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Cuketový salát, špenát, bylinky a sýr fitaki – 249 Kč

Rolované kuře na estragonu, glazovaný hrášek –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ KAMPANIE

Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

CUKETA ALLA SCAPECE Smažená cuketa, šalvějové pesto, mátový olej

POLÉVKA Z MUŠLÍ A BÍLÝCH FAZOLÍ Studená polévka z mušlí, cannellini fazole, petrželkové coulis, krutony, chilli olej

DRUHÝ CHOD:

NOKY PO SORRENTSKUBramborové noky, omáčka marinara, mozzarellová omáčka s citronem

PLNĚNÝ LILEK A SÝR PROVOLAUzený sýr provola, bazalková Salsa Verde

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

CARPRESE – Mandlový krém, Čokoládové tuille, Citronová zmrzlina

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Minestrone s domácími těstovinami   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Totó, rajčatové sugo, sýr Provola, Grana Padano, drcený pepř, bazalka – 185 Kč

Risotto se špenátovým pestem, salsicciou a cherry rajčaty – 195 Kč

Scalopione z krůtích prsou s chilli a kukuřičnou polentou – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Minestrone s parmazánem, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA PLNĚNÁ KOZÍM SÝREM, listovým špenátem a sušenými rajčaty, pečené gurmánské brambory, malý zeleninový salát s jogurtovým dresinkem (bez lepku), 150g 

–   179 Kč

ROZPEČENÝ HERMELÍN, balený ve slanině a listovém těstě na salátové variaci se zeleninou a tatarským dresinkem, plátky bagety, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

LOSOS NA GRILU s blanšírovaným pak choi salátem, batátovým pyré a teriyaki omáčkou, 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Restaurace má od 27.6. do 4.7. zavřeno.

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Stracciatella se salátem – Buvolí stracciatella s listovým salátem, bazalkovým pestem s nakládanými rajčaty a uzeným olivovým olejem – 280 Kč

Rybí polévka – Jemná rybí polévka s rajčaty a estragonem s pečenými rybami, slávkami a nakládaným fenyklem s koprem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Kuře na paprice – Kuřecí stehno v silné omáčce z pečených paprik s křupavou cibulí, pažitkou a tarhoňou se zakysanou smetanou – 385 Kč

Krkovice s Café de Paris – Konfitovaná vepřová krkovice s kořeněným máslem Café de Paris a silnou hořčičnou omáčkou se smaženými hranolky – 395 Kč

Dezerty:

Rebarborový tart – Linecké těsto s krémem z bílé čokolády s kardamonem, rebarborovým sorbetem, lehkým žloutkovým krémem a praženými mandlemi – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Citrónová zmrzlina se šlehaným krémem z ricotty, broskvovým kompotem, přelivem z citrusové kůry a křupavým chipsem z bílků – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

POLÉVKA MINESTRONE S TĚSTOVINAMI –    59 Kč

Hlavní jídlo:

 SMAŽENÝ KVĚTÁK, pažitkové brambory, domácí tatarská omáčka –   199 Kč

KUŘE NA PAPRICE s krémovou smetanou, tarhoňa – 199 Kč

ČOČKA NA KYSELO se třemi druhy klobásek a sázeným vejcem, kyselá okurka

– 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

VEPŘOVÁ PANENKA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU, grilovaná cuketa, šťouchané brambory zapečené se sýrem – 239 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.