Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Úterý 24.6.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra
Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo
Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy
Hlavní jídla:
Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory
Rybí koláč
Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán
Dezerty:
Jahodová kremrole
Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Vichyssoise, chlazená polévka z pórku a brambor, citrónový créme fraiche – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Glazovaná červená řepa, pastis, kozí sýr a konfitované ořechy – 269 Kč
Caesar salaá, grilovaný losos, strouhané vejce, slanina a krutony – 369 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ LAZIO
Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOAST PINSA ROMANA – Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát
ARTIČOKOVÁ POLÉVKA – Brambory, artyčok, estragon
DRUHÝ CHOD:
TĚSTOVINY AMATRICIANA – Mezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr
JEHNĚČÍ S BRAMBORY – Jehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Krémová květáková polévka s petrželovým olejem a sýrem Grana Padano – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Fagotto scamorza e pancetta, parmazánový krém, scamorza, pancetta, oregano, bazalka – 185 Kč
Risotto s bazalkou, olivami, mozzarellou a cherry rajčaty – 185 Kč
Scalopione z krůtích prsou s pancettou a bylinkovými bramborami – 225 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Cibulový krém s krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
STEAK Z VEPŘOVÉ PEČENĚ zapečený sýrem hermelín a slaninou, smetanová omáčka se zeleným pepřem, bramborová kaše s restovanou karotkou, malý listový salát (bez lepku), 150g – 179 Kč
HOVĚZÍ TOKÁŇ připravený přes noc s restovanými paprikami, rajčatovým protlakem a červeným vínem, pečená jasmínová rýže, 150g – 175 Kč
SMAŽENÝ SÝR EMENTÁL PLNĚNÝ ŠUNKOU ve slunečnicovém oleji, podávaný s vařenými bramborami sypanými petrželkou, naše tatarská omáčka, 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
GNOCCHI DI PATATE S PEČENÝM KUŘECÍM SUPREME v krémové omáčce s liškami a opraženou cibulkou, 300g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Hrášková polévka s krutony – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Pečená řepa na tymianu s buvolí mozzarellou (předkrm) – 288 Kč
Grilované kuřecí prso s hříbkovými noky – 345 Kč
Mezzalune plněné mozzarellou s rajčaty – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Marinovaný daněk s chimichurri – Marinovaný dančí hřbet v jalovci s pikantní chimichurri a nakládanou divokou brokolicí s kořeněnou omáčkou – 280 Kč
Polévka z pečených lišek – Jemný krém z pečených lišek s kmínovou sedlinou, nakládaným sladkokyselým stročkem s křupavou pohankou a majoránkou – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Špagety po uhlířsku – Čerstvé žloutkové špagety se sušeným škvařeným lalokem a žloutkovou emulzí s fermentovaným zeleným pepřem a ovčím sýrem – 380 Kč
Hovězí svíčková na smetaně – Hovězí svíčková na smetaně s omáčkou z kořenové zeleniny, karlovarským knedlíkem, citronovou šlehačkou a marmeládou z brusinek
– 395 Kč
Dezerty:
Kynutý knedlík – Kynutý knedlík plněný domácí broskvovou marmeládou s citronovým krémem ze zakysané smetany, přepuštěným máslem a cukrem s tonka fazolí – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Kefírová zmrzlina s kompotem z černého rybízu, křupavými palačinkami z bílého máku a rybízovým přelivem z bílé čokolády – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
GAZPACHO – chlazená zeleninová polévka – 59 Kč
Hlavní jídlo:
PŘÍRODNÍ VEPŘOVÝ ŘÍZEK, pažitkové brambory, česneková majonéza – 199 Kč
KUŘECÍ KARI s cizrnou a rajčaty, jasmínová rýže – 199 Kč
SALÁT PANZANELLA s grilovanou zeleninou, dýňovými semínky a olivami – 189 Kč
Tip šéfkuchaře:
CORDON BLEU Z KRŮTÍCH PRSOU SE ŠUNKOU A GOUDOU,bramborová kaše s máslem, okurkový salát – 249 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.