Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 19.6.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Humr v listovém těstě | Bisque, citrón, bylinky
Bouillabaisse | Mořské plody, fenykl, rajče
Pohankový salát | Cuketa, kapary, olivy
Hlavní jídla:
Hovězí pupek | Houby, pečené brambory, omáčka z červeného vína
Halibut | Sezónní zelenina, citrónový Beurre Blanc
Risotto | Lišky, parmazán
Dezerty:
Jahodový mousse | Kokosová pěna
Větrník se slaným karamelem

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Rajčatová polévka, mozarella di Bufala a bazalkové pesto – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Chobotnicový koktejl, španělská chlazená polévka Gazpacho alibečkový crumble
– 299 Kč
Čerstvé těstoviny á la Fruits der Mer /krevety, mušle/ a pesto ze sušených rajčat
– 329 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ LAZIO
Kuchyně z region Lazio, která má kořeny v srdci Itálie a je domovem Říma, je odvážná a rustikální. Oslavuje skromné suroviny, jako je guanciale, Pecorino Romano a sezónní produkty, a přetváří je v ikonické pokrmy, jako je slavná Carbonara, Cacio e Pepe a Saltimbocca alla Romana. Chutě jsou bohaté a zároveň vyvážené, aby potěšily a zanechaly trvalý dojem. Je to kuchyně, která vypráví o římském dědictví, jednoduchosti a nadčasové tradici.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
TOAST PINSA ROMANA – Pinsa, omáčka Cacio & Pepe, barevná rajčata, salát
ARTIČOKOVÁ POLÉVKA – Brambory, artyčok, estragon
DRUHÝ CHOD:
TĚSTOVINY AMATRICIANA – Mezze Maniche, pikantní rajčatová omáčka, Guanciale, Pecorino sýr
JEHNĚČÍ S BRAMBORY – Jehněčí plec, brokolicové pyre, jalovec, bramborové krokety
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
BABIČČIN DORT – Piniová drobenka, vanilko-citronová pěna, jahodový sorbet
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Chřestová polévka se smetanou a krutóny – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Gorgonzola e pomodorini, rajčatové sugo, gorgonzola, mozzarella, cherry rajčata, sýr Grana Padano – 185 Kč
Risotto s kuřecím masem, lilkem, česnekem, sýrem Grana Padano a bazalkou – 185 Kč
Grilovaný rolovaný hovězí flank steak s listovým špenátem, česnekem a ricottovými bramborami – 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Slepičí vývar s masem, zeleninou a kapáním, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSA plněná šunkou a hermelínem s bramborovou kaší a malým šopským salátem (bez lepku) , 150g – 179 Kč
PEČENÁ SELEČÍ ROLÁDA se šťouchanými brambory a malým listovým salátem s jogurtovým dresinkem, 150g – 175 Kč
HOVĚZÍ CHILLI s černými houbami, barevnými paprikami, fazolkami a pórkem v lehce pálivé omáčce, jasmínová rýže (bez lepku), 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
PEČENÉ KRÁLIČÍ STEHNO na rozmarýnu se smetanovým listovým špenátem s bramborovými noky , 200g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Gazpacho – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Arancini Milanese, uzená majonéza, okurka (předkrm) – 315 Kč
Kuřecí supreme, grilovaná zelenina, gremolata – 345 Kč
Spaghetti s medvědím česnekem a piniemi – 295 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Rybí roláda z candáta – Pošírovaná rybí roláda z candáta s bazalkovou majonézou, chřestem a omáčkou z fermentovaných rajčat – 280 Kč
Hovězí vývar z pečených žeber – Silný hovězí vývar z pečených žeber s drožďovými knedlíčky se zeleninou a libečkovým kapáním – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Telecí játra na slanině – Dušená telecí játra na uzené slanině s jarní cibulkou, nakládanými liškami, škvařenou slaninou a krémovou tarhoňou – 390 Kč
Jehněčí čevabčiči na grilu – Jehněčí čevabčiči pečené na grilu se zákysem, křupavou cibulí s nakládanými paprikami, hořčicí a konfitovanými bramborami s pažitkou – 390 Kč
Dezerty:
Jahodový dortík – Vanilkový piškot s lehkým tvarohovým krémem, jahodovým glazé, křupavou drobenkou a zmrzlinou z čerstvého sýru – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Pistáciová zmrzlina se šlehaným jogurtovým krémem, limetovým přelivem a kandovanou citronovou kůrou – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
BORŠČ S MASEM A KYSANOU SMETANOU – 59 Kč
Hlavní jídlo:
KRŮTÍ JÁTRA NA GRILU s domácí tatarskou omáčkou, brambory vařené v páře
– 189 Kč
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PO SRBSKU s paprikami, dušená jasmínová rýže – 189 Kč
RYBÍ PRSTY V PANKO STROUHANCE, bramborová kaše s pažitkou, mesclun – 179 Kč
Tip šéfkuchaře:
SEVEROAMERICKÝ BALL TIP STEAK SE SALSOU CHIMICHURRI, kukuřice na másle, rozmarýnové Grenaille – 249 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.