Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Úterý 27.5.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Tradiční francouzská rybí polévka s krevetami a mušlemi – 149 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Těstoviny alla Arrabiata a langustýnky – 369 Kč
Trhané jehněčí kolínko s hrachovou kaší a křupavým špekem – 369 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ EMILIE ROMAGNI
Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al rag? – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
PARMESAN TART – Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko
POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ – Squaquerone Sýr, máta
DRUHÝ CHOD:
DOMÁCÍ ŠPAGETY – Pistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán
FILET Z TRESKY OBECNÉ – Cuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Krémová houbová polévka s krutony – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Bianca Cotto e spinaci mozzarella, špenát, dušená šunka, česnek, sýr Grana Padano a bazalka – 185 Kč
Domácí tagliatelle s masovým ragú a sýrem Grana Padano – 185 Kč
Grilovaná vepřová panenka se švestkovou omáčkou a štouchanými bramborami – 215 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
Brokolicový krém s krutony, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KUŘECÍ PRSA BALENÁ VE SLANINĚ s dušenou brokolicí a bramborovou kaší, rokforová omáčka zjemněná smetanou (bez lepku), 150g – 179 Kč
HOUBOVÉ RISOTTO se sušenými rajčaty, smetanovou omáčkou, pastrami šunkou a bílým vínem, sypané sýrem pecorino (bez lepku), 300g – 175 Kč
VEPŘOVÁ KOTLETA na grilu s pepřovou omáčkou a smaženými bramborovými kroketami, 150g – 175 Kč
Tip šéfkuchaře:
GRILOVANÉ KREVETY na listech římského salátu s rukolou, toastovými krutony, ančovičkovým dresinkem a hoblinkami parmazánu, 300g – 195 Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Polévka z hlívy ústřičné – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Carpaccio z tuňáka (předkrm) – 328 Kč
Grilované kuřecí prso s hříbkovými noky – 345 Kč
Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Marinovaný pstruh s Waldorf salátem – Marinovaný pstruh duhový s nakládanými vlašskými ořechy v octu, salátem z jablek a celeru s jablečnou granitou a omáčkou z podmáslí – 280 Kč
Frankfurtská polévka – Frankfurtská polévka s telecími párky od našich řezníku s kmínovými bramborami, nakládanými paprikami a libečkovým olejem – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Rybí talíř s kaviárem – Pošírovaný candát v krémové omáčce z kořenové zeleniny, fenyklu a francouzské hořčice se slávkami, kaviárem a křupavým fougassem – 395 Kč
Grilované vepřové žebro – Grilované žebro na ohni s okurkami, se špekem a kořeněným dresinkem, křenovou bramborovou kaší s malým holandským řízkem a hořčičnou šťávou – 395 Kč
Dezerty:
Rebarborová buchta – Litá rebarborová buchta s křupavou mandlovou drobenkou, vanilkovou omáčkou a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Jahodovo kefírová zmrzlina s kompotem z jahod, přelivem z bílé čokolády, marshmallows a s křupavými kousky jogurtu – 210 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.