POLEDNÍ MENU – Pondělí 26.5.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Pondělí 26.5.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Tradiční francouzská rybí polévka s krevetami a mušlemi – 149 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Těstoviny alla Arrabiata a langustýnky – 369 Kč

Trhané jehněčí kolínko s hrachovou kaší a křupavým špekem –   369 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ EMILIE ROMAGNI

Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al rag? – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

PARMESAN TART Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko

POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ Squaquerone Sýr, máta

DRUHÝ CHOD:

DOMÁCÍ ŠPAGETYPistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán

FILET Z TRESKY OBECNÉCuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Krémová květáková polévka s petrželovým olejem a sýrem Grana Padano   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Mortadella – rajčatové sugo, mortadella, mozzarella, bazalka – 185 Kč

Risotto – s hříbky a sýrem Grana Padano – 185 Kč

Krůtí saltimbocca – s grilovanou zeleninou – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Frankfurtská s párkem a bramborami, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

BBQ KRŮTÍ PRSA pečená v naší povidlové marinádě, restovaný cukrový hrášek, mačkané brambory se smetanou a pórem (bez lepku), 150g  –   179 Kč

WOK Z KUŘECÍHO MASA na kari s bambusem, hlávkovým zelím, paprikami, karotkou a žampiony, rýžové nudle, 150g – 175 Kč

MLETÝ VEPŘOVÝ BIFTEK s balkánským sýrem podávaný na salátové variaci se zeleninou, hořčičným dipem a plátky bagety, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

VEPŘOVÁ PANENKA NA LIŠKÁCH s krémovou omáčkou s restovanými liškami, sušenou slaninou a bílým vínem, opečené špecle , 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Minestrone –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Bruschetta s pestem z medvědího česneku, sýrem stracciatella a rajčaty (předkrm)

–   288 Kč

Grilovaný losos se špenátem, brambory grenaille, kefír, kopr – 375 Kč

Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Marinovaný pstruh s Waldorf salátem – Marinovaný pstruh duhový s nakládanými vlašskými ořechy v octu, salátem z jablek a celeru s jablečnou granitou a omáčkou z podmáslí – 280 Kč

Frankfurtská polévka – Frankfurtská polévka s telecími párky od našich řezníku s kmínovými bramborami, nakládanými paprikami a libečkovým olejem – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Rybí talíř s kaviárem – Pošírovaný candát v krémové omáčce z kořenové zeleniny, fenyklu a francouzské hořčice se slávkami, kaviárem a křupavým fougassem – 395 Kč

Grilované vepřové žebro – Grilované žebro na ohni s okurkami, se špekem a kořeněným dresinkem, křenovou bramborovou kaší s malým holandským řízkem a hořčičnou šťávou – 395 Kč

Dezerty:

Rebarborová buchta – Litá rebarborová buchta s křupavou mandlovou drobenkou, vanilkovou omáčkou a zmrzlinou z pečené smetany – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Jahodovo kefírová zmrzlina s kompotem z jahod, přelivem z bílé čokolády, marshmallows a s křupavými kousky jogurtu – 210 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.